Ron ja Rose Nash haastoivat Michelin Pohjois-Amerikan vuonna 2017 tapahtuneen onnettomuuden vuoksi, jolloin he molemmat olivat lentäneet miehen Kawasaki Vulcan Nomad 1700 -moottoripyörän kyydistä rengasrikon vuoksi.

Nashien asianajaja syytti onnettomuudesta valmistusvikaa takapyörälle asennetussa  Michelin Commander II -renkaassa. Michelin kuitenkin kiistää asian, ja väittää, että onnettomuus aiheutui liian pienestä rengaspaineesta ja epäasianmukaisesta huollosta.

Asianajaja väitti, että renkaan vyöt eivät olleet täysin liittyneet toisiinsa, joka voi aiheuttaa vuodon. Asianajaja syytti Micheliniä siitä, että tämä oli epäonnistunut renkaan laadunvalvonnassa, eikä ollut tarkastanut sitä tuotuaan sen Thaimaan tehtaaltaan, jossa "on tunnettujan laadunvalvontaongelmia".

Asianajaja myös kertoi, että renkaan paineista oli huolehdittu asianmukaisesti, ja kiisti puolustuksen väitteen, että rengasrikosta huolimatta Ronin olisi pitänyt pystyä säilyttämään pyörän kontrolli. 

– Ajatus, että 80 km/h nopeudella tapahtuneessa rengasrikossa he olisivat vain ajaneet tien sivuun tyynesti ja nätisti, laittaneet pyörän sivuseisontatuelle ja sitten ihmetelleet, mitä tehdä, on naurettava, asianajaja William Applegate totesi.

Hän kertoi hakevansa yli 17 miljoonan dollarin korvaussummaa taloudellisista vahingoista perustuen Ronin onnettomuudesta johtuneihin sairaalakuluihin ja siihen että Rose tarvitsee 24 tuntia vuorokaudessa hoitoa toipumisessaan onnettomuudesta.

Applegate ei kertonut, millaista määrää hän oli hakemassa ei-taloudellisista menetyksistä kuten kivusta, särystä ja terveyden menettämisestä aiheutuvista ongelmista. Hän totesi vain, että kyse on huomattavasti isommasta summasta.

Michelinin puolustusasianaja pyrkii puolestaan osoittamaan sen, että rikkoutuminen aiheutui pitkään jatkuneesta kroonisesta liian alhaisesta rengaspaineesta. Hän totesi myös, että liian alhainen paine aiheuttaa renkaan muille osille sellaista rasitusta, jota vastaan toimivaksi yksikään valmistaja ei pysty valmistamaan rengastaan.

Oikeudenkäynti kestänee ainakin viikon.

Asiasta kertoi Courtroom News Network.