Viime vuoden heinäkuussa Voxan Wattmanin piti pistää ennätykset uusiksi Bolivian suolatasangoilla, mutta koronapandemia murskasi haaveet. Sen sijaan Châteauroux'n lentokentän kiitorata Ranskassa sai olla näyttämönä 11 nopeusennätyksen murskaamiselle vuosi sitten. Kovin virallisesti tunnustettu ME-nopeus oli 408 km/h.

Asvaltti osoittautui kiinnostavaksi ajoalustaksi, joten Wattmanilla murskataan ennätyksiä seuraavan kerran Space Floridan laukaisu- ja laskeutumiskeskuksessa Kennedyn avaruuskeskuksessa Floridassa. Ensimmäiset testit aloitetaan tällä viikolla, lopulliset ennätysajot tehtäneen vuoden 2022 ensi puoliskon aikana. Kuljettajana tietenkin Max Biaggi.

Uusittu Wattman painaa nyt alle 300 kilogrammaa. joten se kisaa tässä painoluokassa. Painon lasku on saatu aikaan uudella Voxan-Shaft-akustodesignilla, joka on sekä mekaaninen että sähköinen. Ranskalainen Saft on erikoistunut huippusuorituskykyisten akkujen valmistamiseen. Käytetyt pussiakkukennot mahdollistavat akuston tehon nostamisen miltei 80 kertaiseksi normaaleihin 10-kertaisten tehon mahdollistaviin vakiotuotteisiin. Ne on mahdollista asentaa moduuleina, ja jäähdytyksestä huolehtii hiljan patentoitu prosessi mahdollistaen ultrakompaktin rakenteen.

Pyörän voimanlähteenä on edelleen Mercedeksen EQ Formula E -voimalinja, joka tuottaa nyt 320 kW tehon verrattuna edellisvuotiseen 270 kilowattiin. Huippuvääntö on uskomattomat 1360 Nm.

Tämänvuotinen Wattman on myös akseliväliltään pidempi, 1957 mm (aiemmin 1800 mm), jolla pyritään parantamaan vakautta ja aerodynamiikkaa. Istuinkorkeutta on nostettu viimevuotisesta 610 mm:stä 685 millimetriin.

Pitkäaikainen kumppani Michelin on toimittanut erityisesti tätä haastetta varten tarkoitetut renkaat. Eturengas on kooltaan 120/70/17 ja pohjautuu Michelin Power GP -sarjaan. Takarengas on kooltaan 190/55-17 ja perustuu MotoGP-sarjan rengasteknologiaan, pitoa on vain parannettu entisestään. Erityishaaste on saada kaikki se uskomaton vääntö, mitä pyörän moottori tuottaa, välitettyä ajorataan.

Lisätietoja Voxanin sivuilta.

Aiheesta aiemmin:

Biaggi ajoi 11 maailmanennätystä: Wattman on nyt maailman nopein sähkömoottoripyörä, 408 km/h!

Koronavirus viivästyttää Voxanin MM-nopeusennätysyritystä

Voxan: tavoitteena pistää 12 maailmanennätystä uusiksi tänä viikonloppuna

Viisi vuotta sitten: Voxan Wattman, kompromissiton ranskalainen sähkömoottoripyörä