Nigeria on 206 miljoonalla asukkaallaan (2020) maailman 7:ksi väkirikkain valtio. Kuten monessa kehittyvässä ja huonon tieverkon maassa, moottoripyörät ovat maan liikenteessä erittäin tärkeässä asemassa. Kun maa jokunen vuosi sitten kielsi kaksi- ja kolmipyöräisten moottoripyörätaksien käytön 20 miljoonan asukkaan pääkaupungissa Lagosissa, seurauksena oli täysi kaaos.

Nigerian valtionhallinnon kuvernööri Abubakar Sani Bello kielsi lauantaina uusien moottoripyörien myynnin maassa. Valtioneuvoston sihteeri Ahmed Matane kertoi kiellon johtuvan loputtomista turvallisuushaasteista joissakin osissa maata.

Hän kertoi, että kielto johtui myös siitä tosiasiasta, että lainsuojattomat ja kidnappaajat ovat ryhtyneet vaatimaan moottoripyöriä lunnaaksi. Matane selitti myös, että kielto koski kaikkien niiden uusien moottoripyörien myyntiä, joiden kuutiotilavuus on 185 cm3 tai isompi.

Toimenpiteen tarkoituksena on myös lopettaa niiden rikollisten, lainsuojattomien ja kidnappaajien toiminta, jotka aiheuttavat tuhoa viattomille kansalaisille. Matane myös tuomitsi sen väkivallan ja ongelmat, mitä rikolliset aiheuttavat maan eri osissa ja kertoi hallituksen päättäväisestä toiminnasta turvallisuusuhkien poistamiseksi.

–Hallitus on tietoinen siitä, että toimenpide aiheuttaa ihmisille epämukavuutta, mutta päätös tehtiin valtion intressit edellä, Matane totesi.

Asiasta kertoi Vanguard.

Aiheesta aiemmin:

Nigerian pääkaupungissa kiellettiin moottoripyörätaksit. Seuraus: liikenne ruuhkautui toivottomaksi