Honda Super Cub 'X'. Huomaa Öhlinsin tuplaiskunvaimentimet, korotettu istuin ja 3D-tulostettu äänenvaimentimen suojus.

Honda Super Cub 'X'. Huomaa Öhlinsin tuplaiskunvaimentimet, korotettu istuin ja 3D-tulostettu äänenvaimentimen suojus.

Aina joskus (itse asiassa harmittavan usein) messureissun jälkeen tulee tunne, että "minähän bongasin tuon, miksen paneutunut siihen enemmän". Näin kävi Honda Super Cub X -mallin kanssa. Näin sen, otin kuvan, ja pohdin mielessäni, että tosi kiinnostava Super Cubin versio. Ja jatkoin tyytyväisenä matkaa eteenpäin. Onneksi myöhemmin törmäsin mallia koskeneeseen tiedotteeseen, joten tässä siitä teillekin.

Honda Super Cub 125:n perusversio on ollut Suomessakin myynnissä jokusen vuoden, mutta meillä tämä pikkuinen, kätevä ja taatusti toimintavarma pyörä ei ole saavuttanut ainakaan vielä sellaista suosiota kuin maailmalla. Tavallisen Super Cub 125 -mallin hinta on Suomessa kuitenkin kohtuulliset 4850 euroa, jolla saa omakseen tämän yksisylinterisen, 7,1 kW tehoisen nelivaihteisen peruskevarin.

Honda Super Cub 'X'.

Honda Super Cub 'X'.

Honda Super Cub X

Mutta sitten Maan Motocicli Audacin rakentamaan versioon perus-Cubista. Kyse on Sardiniassa vaikuttavasta työpajasta, jolle Honda Europe antoi tehtäväksi luoda kustomoidun mallin tästä moottoripyörien todellisesta superklassikosta. Ja kas: Super Cub X:lle annettiin uusi, elegantti offroad-look.

Pyörässä on nyt nappularenkaat, Öhlinsin jousitus, korotettu istuin ja Led-valot, jotka kaikki antavat pyörälle enduromaista ulkonäköä. Alkuperäinen runko ja moottori sekä kateosat ovat muuten ennallaan, mutta kaikki ylimääriset osat, kuten sivupaneelit, jotka yhdistyvät pakoputkistoon, on 3D-tulostettu.

Honda Super Cub 'X'. Huomaa 'Duster Mode' -katkaisija, jolla Cubista saa offroadimman version.

Honda Super Cub 'X'. Huomaa 'Duster Mode' -katkaisija, jolla Cubista saa offroadimman version.

Kuten kuvista näkyy, kyse ei ole pelkästään cityskootterista, eikä edes jupahtavasta sellaisesta, vaan kustomoitu X-malli on selkeästi tarkoitettu kulkemaan myös kaukana kaupungeista. Siellä missä tie vaihtuu sora-sellaiseksi ja polkukin on asiallinen vaihtoehto.

Kuten kuvasta näkyy, pyörään on asennettu "Duster Mode" -katkaisija, jolla saa jarrujen ABS-toiminnon pois päältä, ja silloin voi ajaa juuri niitä rankimpiakin polkuja. Hauska kokonaisuus.

Maan Motocicli Audacin sivuille pääset tästä

Edit 27.11. klo 18.54: lisätty alle yksi valokuva. 

Honda Super Cub. Kuva: Eija Kyllönen.

Aiheesta aiemmin:

Hondalla iso juhlapäivä: Super Cub -malli saavutti 100 miljoonan valmistetun pyörän rajan

Huippurakentaja pani Hondan pappa-Super Cubin kokonaan uusiksi

Honda aloittaa sähköisen EV-CUBin valmistuksen

Kaikki Milanon EICMA 2021 -moottoripyörämessujen juttumme löydät täältäHonda Super Cub 'X'. Kustomoijana Maan Motocili Audaci. Istuinta on korotettu.

Honda Super Cub 'X'. Kustomoijana Maan Motocili Audaci. Istuinta on korotettu.

Honda Super Cub 'X'.

Honda Super Cub 'X'.