KTM on jo varustanut tulevat 1290 Super Adventure S ja 1290 Super Duke R -mallinsa uusilla sekä moottoripyöriin että skoottereihin tarkoitetuilla Continentalin MultiViu Sports -näytöillä. Se käyttää pyörissään seitsemän tuuman näyttöelementeillä varustettua MultiViu Sports 7 mittaristoa.

MultiViu Sports -näytöt perustuvat skaalattavaan kehitysalustaan, jota voidaan helposti muokata eri motoristiryhmien käyttötarpeita vastaavaksi. Näyttökoot ovat 5 ja 7 tuumaa.

Kiitos huippulaatuisen kuvan, näytöllä voidaan kerralla esittää selkeästi ja hyvin järjestetyllä tavalla iso määrä motoristin tarvitsemaa tietoa.

Mittariston tarjoama selkeä tieto on olennaista motoristin näkökulmasta. Ja tänä päivänä, kun perinteisten analogisten mittareiden tilalla käytetään digitaalista näyttöä, näytön kirkkaudella, terävyydellä ja selkeydellä on suuri merkitys.

Näytön välittämä tieto on monipuolistunut, ja normaaliajossa motoristi tarvitsee tietoa useammista kohteista, kun aiemmin riittivät pelkät nopeus-, kierrosluku-, matkamittari- ja polttoainetiedot.

Lisäksi eri moottoripyöräilylajien tarvitsema tieto eroaa toisistaan. Esimerkiksi motocross-kuljettaja tarvitsee erilaista tietoa kuin cruisailupyörällä ajeleva. Joka tapauksessa molemmat välittävät siitä, miten tieto heille näytetään. Molemmat tarvitsevat näytön, joka on yhtä hyvä kuin älypuhelimessa ja näyttää sen informaation, mikä kulloinkin on heidän näkökulmastaan tarpeellista.

Continental MultiViu Sports.

Continental MultiViu Sports.

Tämän vuoksi MultiViu Sports -näytöt ovat  mp- ja skootterivalmistajien räätälöitävissä heidän asiakkaidensa tarpeiden mukaan, kerrotaan Continentalin tiedotteessa.

Continentalin tft-näytössä on 800x480 pikseliä olipa se sitten halkaisijaltaan 5 tai 7 tuumaa. Kirkkaus on 1000 kandelaa ja kontrastisuhde 1000:1. Heijastumat ja näytön lasin kostuminen on estetty käyttämällä optisen sidonnan teknologiaa. Lisäksi lasi on päällystetty sormenjälkien minimoimiseksi ja luettavuutta voidaan edelleen parantaa erilaisin heijastamattomin päällystein.

Näytön kuvasuhdetta voidaan muuttaa ja lisäksi näyttö voidaan nostaa pystyyn.

Valmistajien näkökulmasta järjestelmä tarjoaa joustavuutta, koska nämä voivat kustomoida kuvasisältöä ja lisätä mukaan erilaisia palveluja kuten sääinformaation tai musiikin striimauksen. Kuljettajan älypuhelin voidaan liittää näytön kautta pyörään LE Bluetoothin avulla.

Järjestelmä mukautuu myös kuljettajien tulevaisuuden tarpeisiin. Esimerkiksi tulevissa versioissa on kosketusnäyttö.

Oheiselta videolta selviää enemmän näytön ominaisuuksista. Voit katsoa videon myös täällä