Iitin kunta on myymässä 17 prosentin osuuttaan Kymiringin ratayhtiöstä. Asiasta on neuvoteltu alustavasti ratayhtiön osakkaiden ja sijoittajien kanssa, kunnanhallitus on lisäksi hyväksynyt osakekauppojen esisopimusluonnoksen.

Iitin tuore kunnanjohtaja Jarkko Salonen totesi Ylen mukaan, että kunnan ydintoimintaa ei ole pidemmän päälle olla mukana sellaisessa liiketoiminnassa, joka ei liity kunnan omaan toimintaan. Hankkeen perustamisvaiheessa tilanne oli toinen, jolloin kunnan roolina oli mahdollistaa radan sijoittuminen Iiittiin.

Kymiringin nykyinen toimitusjohtaja Riku Rönnholm toimi aiemmin Iitin kunnanjohtajana. Hän ei halunnut kommentoida syitä omistusjärjestelyihin eikä sitä, miten muutos vaikuttaa ratayhtiön toimintaan. Omistusjärjestelyistä on neuvoteltu osakkaiden ja sijoittajakumppaneiden kanssa osana alueen kehittämistä.

Suurimpia Kymiring-yhtön omistajia Iitin kunnan lisäksi ovat Suomen Moottoriliitto Oy, AKK Sports Oy ja A. Ahlström Kiinteistöt Oy.

Koronapandemian kiihtymisestä huolimatta radalla valmistutaan kesän tulevaan MotoGP-kisaan ja motocrossin MM-osakilpailuun sekä kansallisiin tapahtumiin.

Kymi Ringillä tehdään edelleen valmisteluja ensi kesän tapahtumakautta varten. Viimeisimpien tarkastusten jälkeen radan aitoihin tehdään vielä joitain uusia huoltoaukkoja. Turva-alueiden soraa ajettiin paikoilleen ennen lumien tuloa ja sitä jatketaan vielä lumien sulettua. Lisäksi varikkorakennuksessa tehdään sähkö- ja viemäröintitöitä, Yle uutisoi.