Julkaisemme kesälomaviikon aikana osittain tämän vuoden luetuimpia juttuja. Ehkä tämä nimenomainen juttu lievittää helteen aiheuttamaa (?) tuskaa. Lukuiloa Juhannukseesi.

Moonbikes.

Moonbikes.

Moonbike on yhdelle matkustajalle suunniteltu sähkömoottorinen lumipyörä, tai moottoripyöräkelkka, jonka proto esiteltiin jo vuosi sitten. Nyt julkistettiin tuotantoversion täydet tekniset tiedot ja hinnoittelu.

Moonbikessa on samantyyppinen telamatto kuin moottorikelkassa ja ohjaukseen käytettävä iskunvaimentimella varustettu suksi edessä. Sähkömoottori saa voimansa istuimen alle sijoitetusta akusta. Akku on sijoitettu sähkölämmitettyyn koteloon, ja sen pitäisi toimia aina -25 asteen pakkasiin asti.

Moonbikes.

Moonbike. Akku tai akut on sijoitettu lämmitettävään koteloon. Pitäisi toimia aina -25 pakkasasteeseen asti.

Laitteessa ei ole polkimia, ainoastaan kaasu, jota kääntämällä Moonbike saavuttaa 42 km/h huippunopeuden.

Sähkömoottorin maksimiteho on 3 kilowattia ja vääntö 170 Nm. Virtaa tulee nopeasti vaihdettavissa olevasta 2,5 kW:n litiumioniakusta.

Moonbikes.

Moonbikes.

Akun lataus kestää 5,75 tuntia tai lisävarusteena saatavalla pikalaturilla 3 tuntia. Käyttöaika latauksella on Sport-valinnalla noin tunti ja Eco-moodilla 1,5 tuntia. Käyttöaika tuplaantuu, jos akkutilaan lisätään toinenkin akku.

Moonbike painaa yhdellä akulla varustettuna 87 kg ja kuskin maksimipaino on 120 kg. Kiipeämiskulma on 40 astetta ja se kulkee vielä 30 senttimetrin paksuisessa puuterilumessa.

Moonbikes.

Moonbike on varmaan parhaimmillaan hauskanpidossa.

Tuotantoversion mitat ovat pituus 224,8 cm ja leveys 70,5 cm. Laitetta toimitetaan joko valkoisena tai punaisena.

Moonbiken hinta Ranskassa on 8760 euroa sikäläisine veroineen. Toimitukset alkavat tammikuun puolivälissä.

Moonbike.

Moonbike.

Voi olettaa, että Moonbike ei pysty kisaamaan lumikelkan kanssa paksussa lumessa tai kun halutaan mennä kovaa tai kuljettaa tavaraa mukana. Mutta voisi kuvitella, että mökillä tai laskettelukeskuksena tai mökillä huvitteluvehkeenä laite on mitä parhain tai ainakin hauskin. Keveys tuonee helppoa käsiteltävyyttä.

Moonbikes.

Moonbiken voi ottaa mökkiin sisälle sulamaan.

Oheinen video on peräisin ennen joulua järjestetystä demopäivästä Tignesissä. Voit katsoa sen myös täällä.

Moonbikesin sivustolle päääset tästä.