Damon Motors kiusoitteli joulukuun alkupuolella  tuovansa markkinoille perus-streetfighteria järeämmän hyperfighterin, Colossuksen. Luvassa oli 200 hevosvoimaa ja 200 Nm sekä ajon aikana säädettävä ajoasento ja jos nyt säilytetään superlatiivilinja, myöskin hypermodernit kuljettajaa ajon aikana suojaavat varoitusjärjestelmät.

Hyperfighter Colossus perustuu Damonin Hyperdrive-teknologiaan, kyse on monokokkirakenteisesta sähköisestä voimalinjasta, joka muodostaa Damonin moottoripyörien ytimen.

Colossusta valmistetetaan kaikkiaan 100 kappaletta, ja ne myydään tilausjärjestyksessä.

Villeintä sähkömoottoripyörässä on sen teho ja suorituskyky: huippunopeus on 274 km/h ja kiihtyvyys nollasta sataan alle 3 sekuntia.

Damonin Hyperdrive-teknologia.

20 kWh:n akku antaa yhdistettyä kaupunki / maantieajoa 235 kilometrin verran latauksella.

Toinen mielenkiintoinen asia on Shift: napinpainalluksella patentoitu elektroninen ergonomiansäädinyksikkö auttaa kuljettajaa muuttamaan ajoasentoa jopa ajon aikana. Järjestelmä säätää ohjaustangon ja jalkatappien sijaintia sekä tuulilasin kallistuskulmaa. Säädön voi tehdä ajomukavuuden tai sporttisemman ajoasennon hakemiseksi.

Kolmas muista erottava tekijä, mutta Damonin muihinkin malleihin kuuluva ominaisuus on CoPilot. Se on edistynyt kuljettajaa suojaava ja tätä varoittava järjestelmä, jonka "näköala" on täydet 360 astetta. Se hyödyntää tutkaa, kameroita ja ei-näkeviä sensoreita pitäen silmällä moottoripyörän ympärillä liikkuvien ajoneuvojen suuntaa, nopeutta ja kiihtyvyyttä varmistaakseen kuljettajan häiriintymättömän tilannetietoisuuden.

Pyörän komponentit ovat huippuluokkaa: jarrut ovat Brembon ja jousituselementit Öhlinsin.

Damon Hyperfighter Colossus:

Damon Hyperfighter Colossus.

  • Huippunopeus 274 km/h. Teho 200 hv. Vääntö 200 Nm. Ajomatka latauksella / yhdistetty maantie, kaupunki 235 km. Kiihtyvyys 0-100 km/h
  • ABS-jarrut. Pitoluiston esto. Ajotapavalinnat. Pysäköintijarru. Mobiilisovellus. W-lan. Päivitettävissä langattoman verkon avulla. Etu- ja takakamerat 1080 px.
  • Akseliväli 1447 mm. Takarengas 200/55/17, eturengas 120/70/17. Vannekoko 17". Istuinkorkeus 81,3 cm. Yksipuolinen takahaarukka. Monokokki runkorakenne.
  • Akku 20 kWh. Nestejäähdytteinen moottori. DC pikalataus 80 % = 45 min, Level 2 90% = 2,5h, Level 1 (110V) 90% = 15 h.
  • Hinta 35 000 dollaria.


Damon Motorsin sivuille pääset tästä