Motorbikerin sivuilla on todella hyviä käytännön vinkkejä niille, jotka ovat matkalla moottoripyörällä ensi viikonloppuna pidettäviin Le Mansin 24 tunnin mp-kisoihin. Le Mansin kisoilla on todella paljon katsojia, paikalla saattaa olla jopa 90 000 moottoripyöräilijää kaikkialta Euroopasta. 

Ilmaiset moottoritiet

Kuten tavallista isojen tapahtumien yhteydessä useimmat maksulliset radalle johtavat moottoritiet ovat ilmaisia moottoripyöräilijöille. Kun saavut pisteelle, jossa joudut ottamaan lipun, ota se talteen. Kun saavut ulosajo- ja maksupisteelle, niin normaalisti oikeanpuoleisin maksupiste on sellainen, jossa voit ojentaa lipun ja pääset eteenpäin tarvitsematta maksaa tienkäytöstä.

Autoroute A11: Saint-Arnoult maksupisteen ja Le Mansin välinen osa, Angersin ja Le Mansin sekä Angersin ja Nantesin väliset osat.

Autoroute A81: La Gravellesta (Vitré) Le Mansiin.

Autoroute A85: Angersista Restignéen.

Autoroute A28: Saint-Christophe-sur-le-Naisin ja Le Mansin sekä Alençonin ja Le Mansin väliset osat.

Motoristien levähdyspaikat

Motoristien levähdyspaikat eli Relais Motardos Calmos ovat käytettävissä ennen ja jälkeen 24 tunnin ajojen. Ne on tarkoitettu motoristeille, jotka tulevat kauempaa ja tarvitsevat paikan rauhotittumiseen, lepäämiseen, tankkaamiseen, ruokailuun tai vain muiden motoristien tapaamiseksi.

Jotkut näistä levähdyspaikoista tarjoavat ruokaa, juomia, mekaanikkopalveluja, hierontaa tai jopa majoituspalveluja. Palvelut ovat yleensä ilmaisia, ja ne tarjoaa Ranskan valtio ja FFMC - Fédération Française des Motards en Colère, eli ranskalaisten motoristien järjestö. FFMC:n sivuilta löytyy myös lisää tietoa näistä levähdyspaikoista ranskan kielellä. Levähdyspaikat on kyltitetty hyvin, pitäkää vain silmällä merkkejä, joissa on teksti "Relais Calmos".

Motorbikerista löytyy hyvä kartta motoristien levähdyspaikoista ja myöskin vihje muistaa, että poliisit ovat tutkineen innokkaasti liikkeellä tapahtuman molemmin puolin, ja että heitä on joka puolella. Kevyellä kaasukädellä siis matkaan.

Le Mansin ajojen englanninkielisen sivuston löydät täältä ja heidän Facebook-sivustonsa täältä. Le Mansin radan kartta puolestaan on tässä ja lopuksi vielä linkki listaan, jossa luetellaan 24 hyvää syytä tulla katsomaan Le Mansin 24 tunnin mp-kisaa.