10. kisapäivän reitti kulki Wadi Ad Dawasirista Bishaan ja oli kokonaispituudeltaan 759 kilometriä. Tästä oli 375 kilometriä erikoiskoetta.

Osuuden voittajana ajoi maaliin KTM:n Toby Price. Se oli hänen ensimmäinen etappivoittonsa tämän vuoden kisassa. Hänhän menetti 5 etapin voittonsa ylinopeudesta saadun aikasakon vuoksi. Kakkosena oli Husqvarnan Luciano Benavides ja kolmantena Hondan Joan Barreda. Barreda ja tallikaverinsa Pablo Quintanilla saivat sakot ylinopeudesta, joten lopputuloksissa kolmanneksi nousi Yamahan Adrien van Beveren, joka samalla siirtyi kokonaiskisan kärkeen.

10. kisaetapin tulokset.

10. kisaetapin tulokset.

Barreda siis etapilla neljäntenä, Shercon Lorenzo Santolino viides, Yamahan Andrew Short kuudes, Slovnaftin Stefan Svitko seitsemäs ja Orlen Teamin Majien Giemza kahdeksas. Shercon toinen tehdaskuljettaja Rui Goncalves oli yhdeksäs – heille siis hyvä päivä - ja Orion Moto Racing Groupin Martin Michek kymmenes.

Pitkästä aikaa siis muitakin kuin vakionimiä toptenissä! 

Kevin Benavides joutui harmi kyllä keskeyttämään KTM:n moottoririkon vuoksi 133 km:n kohdalla.

Adrien van Beveren, Yamaha, kuva Florent Gooden DPPI.

Adrien van Beveren, Yamaha, kuva Florent Gooden DPPI.

Sunderlandilla huono päivä

Huonosti päivä sujui GasGasin Sam Sunderlandilta. Mies hävisi etapilla Pricelle yli 11 minuuttia ja putosi kolmanneksi oltuaan vielä eilen kisassa kakkosena. Hän on nyt on kuusi minuuttia van Bevereniä jäljessä.

Kisan kakkosena ajaa Hondan Pablo Quintanilla, ja neljäntenä KTM:n Matthias Walkner, joka putosi kolme pykälää, johdettuaan eilen kisaa. Hän menetti viisitoista minuuttia navigointiongelmien vuoksi, ja oli sijoitukseltaan etapilla vasta 26.

Joan Barreda, Honda. Kuva Julien Delfosse, DPPI.

Joan Barreda, Honda. Kuva Julien Delfosse, DPPI.

Hondan Joan Barreda ajaa edelleen viidennellä sijalla, ja KTM:n Toby Price kipusi kuudenneksi etappivoiton ansiosta.

Seitsemäntenä on Yamahan Andrew Short ja kahdeksantena Bas World KTM:n Mason Klein. Yhdeksäntenä ja kymmenentenä ovat puolestaa Hondaa edustavat Ricky Brabec ja Jose Ignacio Cornejo.

Kokonaiskisan tilanne 10. etapin jälkeen.

Kokonaiskisan tilanne 10. etapin jälkeen.

Sijoilla 2-5 ajavat ovat vielä iskuetäisyydellä voitosta, eli alle 10 minuutin päässä van Beverenistä, mutta esimerkiksi Cornejolla on jo 39 minuuttia matkaa ykköspaikkaan.

Ja kisapäiviä on jäljellä enää kaksi, kisahan loppuu huomenna perjantaina.

Matthias Walkner, KTM. Kuva Julien Delfosse, DPPI.

Matthias Walkner, KTM. Kuva Julien Delfosse, DPPI.