Ruotsalais-espanjalaisen Stark Vargin nimi tarkoittaa vapaasti käännettynä vahvaa sutta, ja siitä todella on kysymys. 110 kg painoisen pyörän sähkömoottorin teho on 80 hevosvoimaa ja vääntö takapyörällä yli 938 Nm. Se on noin tuplasti verrattuna normaaliin 450 cm3 motocross-pyörään.

Stark Vargin takana on yritys nimeltään Stark Future, joka aikoo tehdä vallankumouksen sähkömoottoripyörien markkinoilla, erityisesti motocross-pyörien osalta.

Vargin julkistuksen jälkeen vaikuttaa siltä, että alku on lupaava. Pyörää myytiin 1000 kappaletta ensimmäisen 24 tunnin aikana, ja sillä saatiin rahaa kokoon noin 8 miljoonaa euroa.

Toki vastinetta tarvitaankin useampien vuoden tutkimus- ja kehitystyölle sekä tehdyille investoinneille.

Odotamme mielenkiinnolla, onko luvassa lisää mielenkiintoisia malleja jatkossa, kuten esimerkiksi enduropyöriä?

Stark Varg ja Seb Tortelli.

Stark Varg ja Seb Tortelli.

Joka tapauksessa Stark Vargilla on suomenkieliset sivut, joiden avulla voit tutustua pyörään tarkemmin. Lisäksi tässä meidän aiempi juttumme, jossa paljastetaan Stark Vargin tekniset salaisuudet:

Stark Varg: sähköinen motocrosspyörä – enemmän tehoa ja tuplaväännöt!

Pyörä on täynnä mielenkiintoisia uusia teknisiä ominaisuuksia.

Sen teho-, moottorijarrutus, sutiminen jne ovat säädettävissä oman taitotason ja radan vaatimusten mukaan. Lisäksi akun pitäisi kestää ajoa yhtä pitkään kuin normaalissa bensacrossarissa bensa riittää tankissa.

Stark Vargin lähtöhinta (ilman alvia ja autoveroa?) alkaa Starkin kotisivuilta tilattuna 11 900 eurosta. Pyörän joihinkin ominaisuuksiin pystyy vaikuttamaan ennakkotilauksen yhteydessä.