Tanskassa tulivat voimaan maaliskuussa 2021 uudet, kovemmat säännöt ja tiukemmat rangaistukset huonon ajokäyttäytymisen, kuten rajujen ylinopeuksien vuoksi.

Tämä tarkoittaa mm. käytännössä sitä, että ylinopeuksista voidaan antaa vankeusrangaistus ja tuomita ajokortti menetetyksi minimissään kolmeksi vuodeksi, jos ajonopeus on 200 km/h tai enemmän. Tai jos ajaa 100% liian nopeasti ja nopeus on enemmän kuin 100 km/h tai jos veressä on alkoholia yli 2 promillea.

Laki ei koske pelkästään Tanskan kansalaisia vaan myös ulkomaalaisia kuljettajia.

Poliisi voi myös takavarikoida, ja jopa myydä liikennerikoksessa käytetyn ajoneuvon huutokaupalla. Riippumatta siitä, omistaako kuljettaja kyseisen ajoneuvon, onko se liisattu taiko vain kaverilta lainassa.

Tällä hetkellä Tanskan poliisi takavarikoi noin kolme ajoneuvoa päivässä. Ensimmäisen kuuden kuukauden aikana sen jälkeen kun uudet säännöt astuivat voimaan, poliisi takavarikoi 510 ajoneuvoa, ja nosti 623 syytettä 586:ssa levottoman ajon määritelmät täyttäneessä tapauksessa, kerrotaan FEMA:n, eurooppalaisten motoristijärjestöjen edunvalvontaorganisaation sivuilla.