Polaris konsernin koko vuoden liikevaihto kasvoi 17 % ennätykselliseen 8,2 miljardiin dollariin. Korjattu tulos per laimennettu osake oli niin ikään ennätyksellisen, 9,13 dollaria.

Vuoden 2021 viimeisen, joulukuuhun päättyneen kvartaalin liikevaihto nousi prosentilla 2,17 miljardiin dollariin. Korjattu tulos per laimennettu osake oli 2,16 dollaria.

Polaris ennustaa koko vuoden 2022 liikevaihdon nousevan 12 - 15 % ja korjatun tuloksen olevan 10,10 - 10,40 dollaria per laimennettu osake.

Moottoripyörät

Moottoripyörä-segmentin myynti oli vuoden viimeisellä neljänneksellä 150 miljoonaa dollaria. Siinä on 2 % nousua vuoden 2020 vastaavaan jaksoon verrattuna. Tällöin myynti oli 146,9 miljoonaa dollaria. Liikevoittoa moottoripyöräpuolelta tuli 2,6 miljoonaa dollaria edellisvuoden 1,1 miljoonaan verrattuna.

Kannattavuuden kasvu johtui osaksi sopivasta tuotevalikoimasta ja alemmista promootiokustannuksista. 

Pohjois-Amerikassa Indianin kuluttajavähittäismyynti taantui kaksinumeroisin prosenttiluvuin viimeisen neljänneksen aikana vaikka alan myynti nousi muutamia prosenttiyksikköjä keski- ja suurikokoisten pyörien segmentissä. Toimitusketjun ja osien saatavuuden rajoitukset aiheuttivat ongelmia pyörien toimituksiin, mikä aiheutti markkinaosuuden supistumista.

Koko vuoden osalta moottoripyöräpuolen myynti kasvoi merkittävästi vuoteen 2020 verrattuna, mutta luvuissa on sisällä koronan vaikutus siltä vuodelta. Vuonna 2020 Polaris myi moottoripyöriä (Indian ja Slingshot) 582 miljoonan dollarin arvosta, mutta viime vuonna myyntiä oli jo 722 miljoonan dollarin edestä. 

Liikevoitto mp-puolelta oli 50 miljoonaa dollaria koko vuonna 2021, kun se edellisenä oli 20 miljoonaa.

Kahden amerikkalaisvalmistajan, Harleyn ja Indianin välisen suuruuseron voisi kuvata siten, että H-D myy kvartaalissa enemmän pyöriä kuin Polaris koko vuonna. Indian on siis edelleen haastaja, mutta sen myynti kasvaa, kun kilpailijan myynti on piennennyt jo vuosia.

Lähde: Polaris.