Ola Electric -skoottereiden myynti alkoi lupaavasti viime syksynä, kun tilauskirjat täyttyivät ennätysvauhtia. Pyöriä ennakkovarattiin parissa päivässä myynnin avauduttua 100 000 kappaletta.

Olan konsepti on siitä erikoinen, että skootterit tilataan sähköisesti, varsinainen myyntiverkosto puuttuu. Sähköskootterin sovellus kertoo, onko se huollon tarpeessa, ja huolto tulee tarvittaessa kotiin.

Yksi sähköskootterin etu bensaversioon verrattuna onkin reilusti pienemmät huoltokustannukset.

Ola on rakentamassa pikalatausverkostoa ympäri Intiaa, mutta myy myös 5 ampeerin sulakkeen varassa toimivaa kotilaturia.

Ola 1 -sähköskootterin hinta on halvimmillaan noin 1200 euroa, mikä on todella vähän kevarisähköskootterista, jolla pääsee parhaimmillaan 185 km latauksella - tosin kaupunkinopeuksia, maantienopeudet luonnollisesti pudottavat matkaa.

Mikäli Ola onnistuu hyödyntämään Intian massiivisten mp-markkinoiden imun, ja saa valmistusmäärät riittävän korkeiksi, on luonnollista, että myös maailmanvalloitus kiinnostaa.

T&K-keskus Coventryyn

Ola Electric on perustamassa tutkimus- ja tuotekehityskeskusta Englannin autoteollisuuden entiseen ja osin nykyiseenkin mekkaan Coventryyn. Yritys suunnittelee käyttävänsä noin 100 miljoonaa dollaria laitoksen rakentamiseen seuraavan viiden vuoden aikana ja palkkaavansa sinne noin 200 henkilöä töihin. 

Tavoitteena on saada houkuteltua Ola Futurefoundryyn töihin globaaleja talentteja sekä kaksi- että nelipyöräisten ajoneuvojen designin, insinööritaidon että digitaalisen ja fyysisen mallinnuksen osaajia jne. Yksi painopistealueista on luonnollisesti akku- ja moottoriteknologia. Yritys aikoo lisäksi tehdä yhteistyötä alueen opetus- ja tutkimuslaitosten kanssa. Englannin tiimi toimii yhteistyössä Olan Bengalurun kampuksen kanssa.

Ola Electricin perustaja ja pääjohtaja Bhavish Aggarwal kertoikin Autocarindialle, että tavoitteena Futurefoundryn perustamisessa on valjastaa brittiläinen autoalan designosaaminen ja insinööritaito seuraavan sukupolven sähköajoneuvojen kehittämiseksi.

Yrityksen pyrkimyksenä on rakentaa liikkumisen tulevaisuutta sekä tehdä sähköajoneuvoista edullisia vaihtoehtoja ympäri maailman.

Aiheesta aiemmin:

Ola Electric myi lopulta noin 100 000 sähköskootteria kahden päivän aikana

Alkaako moottoripyörien sähköinen vallankumous Intiasta? Ola Electric myi ensimmäisenä päivänä yli 45 000 pyörää!