Intellias on teknologia-alan yritys, joka itsessään pystyssä pysyvän moottoripyörän esitellessään demosi samalla tulevaisuuden suunnitelmiaan kaksipyöräisen kuljetusteknologian alalla. Yritys osallistui vuosittain Las Vegasissa järjestettäviin CES-kuluttajaelektroniikkamessuihin tammikuussa.

Moottoripyörävalmistajista ainakin Yamaha ja Honda ovat olleet kiinnostuneita itsestään pystyssä pysyvistä moottoripyöristä. Honda esitteli Riding Assist-e:llä varustetun konseptimallin jo 2017, ja suurin piirtein samaa vuosikertaa on ollut Yamahan Motobot. Se on oikeastaan ajorobotti, joka on suunniteltu ajamaan itsenäisesti mahdollisimman nopeasti radalla.

Intelliaksen autonomisesti tasapainoileva moottoripyörä.

Intelliaksen autonomisesti tasapainoileva moottoripyörä.

Intellias on sillä tavalla erilainen, ettei se ole valtavirtaa edustava valmistaja, vaan voi toimittaa ratkaisunsa kelle tahansa kiinnostuneelle.

Intelliaksen järjestelmä rakentuu samantyyppiseen sensoriratkaisuun kuin minkä tahansa moottoripyörän, joka on varustettu 6-akselisella asennon- ja kiihtyvyyden tunnistuksella. Kaarteeseen tultaessa pyörä tunnistaa kallistuskulman ja hidastuvuuden. Saatua dataa hyödyntäen aktuaattorit korjaavat pyörän tasapainoa kääntämällä vastaavasti ohjaustankoa stabiloidakseen pyörän kulun.

Järjestelmän pitäisi tehdä hitaiden nopeuksien ajamisesta helpompaa ja mahdollistaa sen, ettei pyörä lainkaan tarvitse kuljettajaa.

Intelliaksen sivuilla oleva video selventää hyvin järjestelmän toimintaa.

Aiheesta aiemmin:

Hondan luvattu Neo Sports Café on makea nakukonsepti - myös sähköinen ja hybridi-yllätys

Päivän video: Yamaha Motobot -ajorobotti saavutti radalla 200 km/h, saiko kiinni Rossin?

Intellias: maksimikallistuskulma.

Intellias: maksimikallistuskulma.