Vaikka LEDit, laserit ja xenonit ovat autovalojen uutta aaltoa, halogeenit ovat edelleen eniten käytetty polttimo, myös moottoripyörissä. Philipsin kaksi uutuutta parantavat turvallisuutta lisäämällä näkyvyyttä jopa 45 metriä. Tämä antaa maahantuojan tiedotteen mukaan lisää aikaa väistää esteitä pimeällä tiellä.

Philips Automotiven uudet halogeenipolttimot X-Treme Vision 130 % ja WhiteVision parantavat turvallisuutta syysteillä. Uudet polttimot lisäävät näkyvyyttä ja erottumiskykyä aiempiin halogeenipolttimoihin verrattuna. Laadussa päästään jo erittäin lähelle xenon-polttimoita.

Philips X-Treme 130 % on nimensä mukaisesti 130 prosenttia perushalogeenipolttimoa kirkkaampi. Se antaa kuljettajalle enemmän aikaa huomata esteet ja reagoida niihin. Maahantuojan väitteen mukaan tämä pidentää kuljettajan näkemää aluetta 45 metrillä tavalliseen halogeenipolttimoon verrattuna. Kaksi sekuntia on pitkä aika ongelmatilanteessa.

Philips X-Treme 130%.

Toinen uutuus on WhiteVision-polttimo, jonka korkeampi värilämpötila antaa samankaltaisen valkoisen valotehosteen kuin xenon-polttimo. Polttimon valoteho 60 prosenttia voimakkaampi. Kuva polttimosta aloituskuvana.

Philips pyrkii koko ajan kehittämään myös vanhaa tekniikkaa paremmaksi uuden rinnalla.

Tarkistakaa valojen kunto

Motoristeille tärkeä viesti tässä on se, että muistetaan syksyn pimeiden iltojen myötä varmistaa, että kaikki valot ovat asianmukaisessa kunnossa ja tuottavat optimaalisen laadukasta valoa. Voi olla aihetta huollossa käydessä tarkistuttaa, että lampuille menevät jännitteet ovat kunnossa. Liian alhainen jännite tuottaa vähemmän valoa.

Niissä pyörissä, joissa on vain yksin ajovalo, on käytettävissä vain puolet auton valotehosta. Laadukas ajovalon polttimo voi tuoda lisää metrejä ajovalon näkökeilaan.

Millaisia ratkaisuja lukijamme olette käyttäneet ajovalojen parantamiseksi? Kertokaa meillekin.