Viime syksynä Ducati julkisti kaikkiaan yhdeksän uutta mallia online-tapahtumissaan. Ne olivat Panigale V2 Bayliss -  ensimmäisen mestaruuden 20-vuotismuistoversio, Multistrada V2, Ducati Scrambler Urban Motard, Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO, Multistrada V4 Pikes Peak, Streetfighter V2, Streetfighter V4 SP, Panigale V4 2022 ja DesertX.

Ducati ratkaisi viimevuotiset uutuusesittelynsä tuomalla ne maailmalle netissä, sen sijaan yritys jättäytyi pois Milanon Eicma-moottoripyörämessutapahtumasta.

Luvassa on vielä kolme julkistusta tälle vuodelle, joiden sisältöä ei tietenkään ole kerrottu etukäteen, mutta voimme toki esittää valistuneen arvauksen. Perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa italialaisvalmistaja ei myöskään paljastanut sitä, miten monta uutta mallia per tapahtuma se julkistaa.

Motorcycle esittää näkemyksen, jonka mukaan uusista malleista kaksi olisivat 2022 Panigale V4 R ja Panigale V4 SP2. Todisteina se esittää Ducatin omaa virallista nettisivustoa, jonka mukaan omistajan manuaalien lataussivuilta löytyvät linkit näihin malleihin, mutta itse manuaalit eivät vielä ole saatavilla.

Panigale V4 R viimeeksi ollut myynnissä 2020 vuosimallin versiona ja varustettu 998cc Desmosedici Stradale -moottorilla, mikä mahdollistaa osallistumisen superbike-luokkaan. Ilmeisesti päivitys on luvassa.

Panigale V4 SP2 on numeroitu tuotantomalli, joka perustuu V4S:n ja Superleggera V4:n perimään. Epäilemättä siinä on hiilikuituvanteet ja muuta lisäkeveyttä tuovaa.

Kaksi malleista olisi sitten tuossa, mutta olisiko se kolmas uutuus sitten MotoE-luokan sähkömoottoripyöräproto V21L:n virallinen versio tai jopa katusähköpyörän tuotantoversio?

Tämän kevään julkistuspäivämäärät ovat 17. helmikuuta, 3. maaliskuuta ja 10. maaliskuuta. Julkistuksia voi seurata Ducatin sivustolla täällä tai Youtube-kanavalla täällä. Viime mainitulta löydät myös aiemmat, vuoden 2021 julkistukset.

Aiheesta aiemmin:

Uusi DesertX: se todellinen offroad- ja erämaa-Ducati tosiseikkailuihin

Ducatin "kehitystyö ei koskaan lopu": tässä uusi 215 - 228 hv Panigale V4

Ducatin uusi Streetfighter V2: ergonominen ja tehokas katutappelija

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak 2022: "sporttisin Multistrada koskaan"

Ducati julkisti odotetusti uudet Scramblerit: 1100 Tribute Pro'n ja Urban Motardin

Ducatin syksyn salaperäisten online-paljastusten ensimmäisenä mallina monipuolinen Multistrada V2

Ducati julkistaa vuoden 2022 mallinsa netissä ensi viikosta lähtien – huipentumana joulukuussa uusi adventure-malli DesertX