Kaverukset hankkivat  pyörän syyskuussa 2021, vaikka se oli ollut hylättynä mahdollisesti jo viiden vuosikymmenen verran. 

Täällä voit katsoa videon, missä miehet hankkivat pyörän ja laittavat sen käyntiin. Harley WLA:ta nimitettiin "Liberatoriksi", Vapauttajaksi, koska sitä käytettiin toisessa maailmansodassa.

Pian selvisi, että kaikki pyörässä ei ollut aivan sitä, kuin mitä he luulivat, joten Bikes & Beardsin kaverit veivät moottorin Matt Walkslerin arvioitavaksi ja saivat hyvin mielenkiintoisia tietoja siitä.

Mattin tarkasteltua moottoria lähemmin selvisi, että kyse ei ollut WLA-moottorista, vaan se on varustettu WLDR-kisasylintereillä ja alumiinisilla sylinterinkansilla.

Myös kiertokannet vastaavat WLDR-spesifikaatioita, joten kyse onkin hyvin erityisestä ja arvokkaasta moottorista, jonka arvoksi Matt heittää jopa 50 000 dollaria – ehkä hieman läppänä, mutta kuitenkin. 

Lopulta Bikes & Beardin kaverukset toteavat, että viisainta on jättää koko moottori Wheels Through Time'en Mattin restauroitavaksi. Video on erittäin mielenkiintoinen, samoin pyörän hausta kertova raina, jossa pyörä pannaan käyntiin vuosikymmenien seisomisen jälkeen.

Voit katsoa allaolevan videon myös täällä.