Ducati XDiavel Nera.

Ducati XDiavel Nera.

XDiavel Nera esiteltiin netin kautta eilen, torstai-iltana, Ducatin videosarjan seitsemäntenä julkistuksena. Pyörä edustaa niitä arvoja, joita molemmat yritykset jakavat: intohimoa designia kohtaa, käsityöosaamisen perinnettä ja huipputeknologian käyttöä sekä intoa innovoida.

Uuden XDiavel Neran maalipinta on “Black on Black” eli mustaa mustalla, missä kiiltävä ja mattamusta vuorottelevat. Väritys tekee XDiavelista entistä sporttisemman. Väritystä heijastaa myös erityinen avokypärä, minkä Neran omistajat voivat tilata pyörän myötä.

Ducati XDiavel Nera. Laserkaiverretut X:t nahkasatulassa.

Ducati XDiavel Nera. Laserkaiverretut X:t nahkasatulassa.

Pyörässä on myös muita merkittäviäyksityiskohtia, kuten Ducatinpunaisella maalatut jarrusatulat ja moottorinosat sekä kevennetyt ja koneistetut, taotut kiiltävänmustaksi maalatut vanteet.

Leimaa-antavin uusi osa XDiavel Nerassa on Pelle Fraun vaomistama erikoisistuin, pehmeästä oikeasta nahasta käsintehty satula. Se on Poltrona Fraun vuosia kestäneen tutkimustyön tulos. Istuin on saatavilla viitenä eri värivaihtoehtona: Siam Red, Steel Blue, Cemento, India ja Selva, ja se on kustomoitu sarjalla laserkaiverrettuja X-kirjaimia pyörän mallinimen mukaan.

Ducati XDiavel Nera. Satulan mallit ja oheistuotteet. 

Ducati XDiavel Nera. Satulan mallit ja oheistuotteet. 

Ducatin XDiavel on muutenkin pyörämalli, jolla on vahva persoonallisuus, ja joka suorastaan huutaaa yksilöllistämistä. Eriväristen istunten lisäksi saatavilla on leveämpi mukavuussatula ja selkätuki, kaikissa Pelle Frau -nahkapäällinen.

Ducati XDiavel Neraa valmistetaan vain 500 kappaletta, joten tässä on tilaisuutesi hankkia todella persoonallinen ja tyylikäs cruiseri. Lisäksi mukana tulevat avainrengas ja dokumentinpidin, molemmat nahkaa ja Pelle Fraun valmistamia sekä tietenkin samanvärisiä kuin valittu satula.

Ducati XDiavel Nera.

Ducati XDiavel Nera.

XDiavel on Nera-versionakin yhtä menevä ja ruudikas kuin aiemminkin. Rento ajettava (istuinkorkeus 755 mm) hiljaisessa vauhdissa, mutta Euro 5 normit täyttävä Testastretta DVT 1262 moottori tuottaa edelleen 160 hevosvoiman tehon ja mahtavan väännön. Terästrellisputkirunko ja laadukas alusta varmistavat hyvän ajettavuuden kovemmissakin vauhdeissa.

Pyörän maksimikallistuskulma on 40° ja pysähtymisestä vastaavat kaarre-ABS:llä varustetut Brembon monobloc M50 satulat ja kaksi 320 mm levyä.

Ducati XDiavel Nera. Satulan varivaihtoehdot.

Ducati XDiavel Nera. Satulan varivaihtoehdot.

XDiavel on varustettu Boschin kuusiakselisella kiihtyvyydenmittausyksiköllä, mikä tuo muassaan kaarre-ABSin lisäksi vetoluistoneston, ajotapavalinnat, vakionopeudensäätimen ja lähtöavustimen. 

Lisämakua antavat avaimeton lukitus ja animoitu väri-TFT-näyttö. Pyörässä on täys-led-valot.

XDiavel Nera on jo tilattavissa halutunvärisellä istuimella varustettuna Ducati-jälleenmyyjiltä. Hinnasta ei tätä kirjoitettaessa ole tietoa.

Ducati XDiavel Nera.

Ducati XDiavel Nera.