Buell Motorcycle palasi elävien kirjoihin uudelleen vuoden 2021 mittaan, ja julkisti tavoitteet hankkia huippuluokan johtotiimi, aloittaa tuotanto ja suunnitella uusia malleja. Tiedotteessaan Buell kertoo saavuttaneensa nämä tavoitteet ja aikoo paljastaa tulokset vuoden 2022 Daytona Bike Weekillä 4. - 13.3.

Viime syksynä Buell ehti jo julkaista uuden Buellvana online varaus- ja myyntijärjestelmänsä ja aloitti pyörien toimittamisen asiakkailleen. Kaksi ensimmäistä tuotantosarjan pyörää meni suoraan Barber Motorsports Museumiin "todistaen jälleen kerran, että Buell on palannut".

Daytonassa näytillä ovat uudet Buell Hammerhead 1190 ja 1190 SX -mallit sekä myös osa yrityksen uudesta johtoryhmästä. Ja sitten todennäköisesti tärkein: tuleva Supertouring 1190 -malli. Paljastus tapahtuu Roadracingworldin mukaan lauantaina 5.3. kello 12:30 sikäläistä aikaa.

Kyseessä pitäisi olla kaikkien aikojen nopeimman tuotantomatkapyörän. Mallin valmistuksen suunnitellaan alkavan syksyllä.

Pyörän moottori on Buellin nestejäähdytteinen 1190 cm3 V2, jonka teho on 185 hv / 10 600 rpm ja maksimivääntö 137,8 Nm / 8200 rpm.

Kuvaa Buellin tuotannosta.

Kuvaa Buellin V2-moottoreiden tuotannosta.

Pyörän design on Buellin ja tunnetun suunnittelijan J. Ruiterin yhteistyötä.

Mallissa säilytetään runkoputkiin sijoitettu polttoainesäiliö, mutta ajoasento on muita Buelleja pystympi. Rungossa on eri kiinnityspisteitä pehmeitä ja kovia laukkusarjoja varten.

Buellin sivustolle pääset tästä.

Aiheesta aiemmin:

Buell on palannut: Hammerhead 1190RX valmistukseen ja varattavissa marraskuun alusta

Ilouutinen faneille: Buell-moottoripyöriä valmistetaan taas