Julkaisemme Juhannuksen jälkeisellä toimituksen lomaviikolla kesälukemiseksi myös tämän vuoden luetuimpia juttujamme muun tarjonnan lisäksi.

Eihän kolmisylinterinen moottoripyörä sinänsä ole harvinaisuus: Triumph tekee tänä päivänäkin sellaisia, samoin Yamaha sekä tietenkin MV Agusta. Itse asiassa viimemainitun Brutale 800:n runkoa ja alustaa hyödynnettiin "Low Flying Object'in" (LFO) teossa.

Runko rakennettiin uusiksi ja sitä pidennettiin radikaalisti, jotta tuli tilaa asentaa moottori poikittain runkoon. Samalla akseliväli piteni huomattavasti alkuperäisestä.

'Low Flying Object', lentokoneen tähtimoottorilla varustettu australialaisvalmiste. Luonnos katetusta ennätyspyörästä.

'Low Flying Object', lentokoneen tähtimoottorilla varustettu australialaisvalmiste. Luonnos katetusta ennätyspyörästä.

Brutalen etupää ja takarunko takaswingeineen säilytettiin entisellään.

Pyörän moottori on australialaisen lentokonemoottorivalmistajan Radial Motionin käsialaa. Se on ilmajäähdytteinen, tilavuudeltaan 2100 cm3, ja sen teho on 240 hevosvoimaa 10 000 kierroksella minuutissa. Sylinterit ovat 120 asteen kulmassa toisiinsa nähden.

Pyörähankkeessa Radial Motion otti kumppanikseen Kennedy Motorcyclen ja Sheppard Motorcyclesin, jotka vastasivat rakentelupuolesta. LFO:lla ollaan menossa Bonnevillen suola-aavikolle rikkomaan nopeusennätyksiä vielä tämän vuoden syyskuussa. Tavoitteena on ylittää 320 km/h nopeus.

Harkinnassa on myös valmistaa konseptiin pohjautuvia tuotantomoottoripyöriä.

'Low Flying Object', lentokoneen tähtimoottorilla varustettu australialaisvalmiste.

'Low Flying Object', lentokoneen tähtimoottorilla varustettu australialaisvalmiste.

Pyörä on joka tapauksessa oma kiehtova lukunsa moottoripyöräilyn tulevassa historiassa. Ja kuten oheisesta luonnoskuvasta käy ilmi, se myös näyttää katettuna varsin siistiltä, joskin moottorin vuoksi tosi matalalta ja pitkältä.

Olisi hienoa kuulla moottorin ääni kiihdytyksessä...

Asiasta kertoi Rideapart. Radial Motionin sivuille pääset tästä, Kennedy Motorcyclen tästä ja Sheppard Motorcyclesin sivuille tästä.

.