Pyörän mekanismi on Colin Furzen somekaverin käsialaa. Tämä teki pienikokoisen 3D-tulostetun mallineen asiasta, mutta Colin halusi testata, toimiiko kävelevä pyörä myös normaalikokoiseksi tehtynä niin, että siinä on ihmisen paino päällä.

Laitteessa pyörän kehällä on jalkoja, jotka muodostavat kosketuspinnan maahan. Jalat ovat tukivarsien avulla yhteydessä keskiöön, joka toimii siten, että vain yksi jalka kerrallaan, se joka on maata vasten, on ala-asennossa, muut nousevat ylös keskiötä päin. Tämä mahdollistaa jalkojen "kävelevän" liikkeen ja myös samalla sen, että pyörällä pystyy ylittämään esteitä. Jalat ikäänkuin kiipeävät esteiden yli vanteen pyöriessä eteenpäin.

Furze saa kokeilujen jälkeen kävelevän pyöränsä toimimaan siten kuin pitääkin. Kaupallista sovellusta saanemme aiheesta odottaa varsin pitkään, eikä se oikein taida tuollaisenaan toimia ainakaan moottoripyörässä, jos ei polkupyörässäkään: kävelyjärjestelmän aiheuttama melu on melkoinen, eikä järjestelmästä taida olla mitään varsinaista etua normipyörään verrattuna.

Jokin terhakka kiipeilyyn ja hankaliin maastoihin suunnattu robotti voisi olla tietenkin eri juttu.

Furzen videon voit katsoa myös täällä.

Aiheesta aiemmin:

Päivän video: näin teet driftaustrikestäsi lumella ajettavan version

Tee Itse: Oikea lentävä moottoripyörä!

Onko tässä maailman vaarallisin suihkumoottorilla varustettu kaksipyöräinen?

Näin teet moottoroidun karusellihevosen ja haastat Mustan Ritarin peitsitaisteluun