Lanmodo Vast M1 -yönäköjärjestelmä koostuu itse kojelautakamerasta ja kahdeksan tuuman täysvärinäytöstä. 

Los Angelesissa toimiva Lanmodo kerää paraikaa joukkorahoitusta Indiegogon kautta ratkaisun teollisen valmistuksen toteuttamiseen ja hyvältä näyttää. Projekti on nimittäin onnistunut keräämään havitellun 9000 euron sijaan jo yli 212 000 euroa, ja kampanjaa on vielä jäljellä 20 päivää!

Järjestelmän pitäisi kyetä näkemään auton edessäolevat asiat miltei tähtien valossa, sillä sille luvataan 0,0001 luxin herkkyys. Kameran kuvakulma on 75 astetta ja sen pitäisi kyetä näkemään asiat jopa 300 metrin päässä.

Yksittäisen Vast M1 -kokonaisuuden hinta on rahoituskampanjasta ostettuna 230 euroa, johon tulevat päälle mahdolliset rahti- ja tullauskulut.

Lanmodo Vast M1:n pitäisi pystyä tuottamaan kirkasta kuvaa missä tahansa valaistusolosuhteissa, valmistajan tiedotteessa vakuutetaan. Se parantaa turvallisuutta ja kykyä nähdä äärimmäisen pimeässä mutta myös vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Laite on varustettu myös törmäyshälyttimellä ja mikäli hankitaan takakamera, myös peruutuskameratoiminnolla.

Lanmodo Vast M1 ja eri näkymät. Alhaalla sade ja yö.

Lanmodo Vast M1 ja eri näkymät. Alhaalla sade ja yö.

Lanmodo Vast M1 voi tuottaa näkyvää kuvaa kauempaa kuin mihin asti ajovalot ylettyvät ja siten varoittaa vaikkapa villieläimistä, kuten hirvistä tai peuroista. Se tuottaa samantasoista kuvaa kuin muut kojelautakamerat päivännäöllä, mutta se pystyy tekemään sen pimeässä, valmistaja väittää. Kyse on siis paitsi kojelautakamerasta, myöskin turvallisuusratkaisusta.

Sonyn CMOS -kuvasensori on suunniteltu käytettäväksi matalissa valaistusolososuhteissa ja käytetyn objektiivin himmenninaukko on F 1.0. Se mahdollistaa järjestelmän toiminnan jopa äärimmäisissä olosuhteissa.

Ratkaisu vaikuttaa mielenkiintoiselta, joskin on tietysti mahdotonta tietää ilman kokeilemista, minkä tasoista kuvaa järjestelmä pystyy hankalissa olosuhteissa kuten pimeässä tuottamaan. 

Uudet laitteet, joihin haetaan varoja joukkorahoituksen kautta ovat usein kohtuullisen edullisia hankkia, mutta sisältävät luonnollisesti myös riskin siitä, ettei hanke toteudukaan. Näin hyvin rahoitetussa projektissa sitä riskiä tuskin on.

Asiasta lisää hankkeen Indiegogo-sivustolla