MV Agustan venäläinen pääjohtaja ja omistaja Timur Sardarov kuuluu yhteen oligarkkisuvuista ja tuomitsee ehdottomasti Putinin toimet. Sardarov hankki MV Agustan edustamansa pankkikonsortion omistukseen 2018 ja korvasi pääjohtajana Claudio Castiglionin.

Kuten tämän jutun aloituskuvana olevasta instagram-viestistä näette, Sardarov suhtautuu erittäin jyrkästi tapahtuneeseen ja Putiniin leimaten hänet "pienimieliseksi, kateelliseksi ja julmaksi ihmiseksi" tämän käynnistettyä raa'an sodan Ukrainan kanssa.

Sardarov lähetti monia rauhanviestejä ennen 24. helmikuuta tapahtunutta Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Sardarov tuomitsee sen kavalana aggressiona ja Putinia hän kuvaa kostonhimoiseksi ja vainoharhaiseksi valehtelijaksi.

Sardarv kirjoittaa myös, ettei ole koskaan tuntenut oloaan niin pahaksi koko elämänsä aikana. "Tunnen itseni pahoinvoivaksi, häpeissään olevaksi ja petetyksi tämä kauhistuttavan, typerän ja julman sodan vuoksi". Hän myös toteaa, että Putin vihaa omaa kansaansa.

Sardarov myös lupaa, että Putin heitetään yli laidan: "Aikanaan parhaita ystäviämme, kidutettuna 8 vuoden ajan! Venäläiset eivät koskaan ole tunteneet itseään niin petetyksi kenenkään hallitsijan toimesta pitkän, vaikean ja ylpeän historiamme aikana. Hän ei edusta meitä ja heitämme hänet historian kaatopaikalle."

Harley ja Honda keskeyttävät liiketoiminnan Venäjällä

Amerikkalainen moottoripyörävalmistaja Harley-Davidson ilmoitti keskeyttävänsä koko liiketoimintansa Venäjällä ja pyörien toimittamisen sinne, kertoi Ilta-Sanomat.

Hondan osalta päätös koskee moottoripyörien lisäksi myös autoja. Hondalla ei ole valmistusta Venäjällä, mutta mm. Japanissa valmistettujen pyörien lisäksi se on vienyt Venäjälle esimerkiksi Yhdysvalloissa tehtyjä SUV:eja noin 1500 kappaletta vuosittain, Nikkei toteaa.