Kuten niin moni muukin vanha brändi on saanut uuden elämän viime vuosina kuten Norton, Bultaco, Matchless ja Ariel esimerkiksi, niin näin on käynyt Cezetallekin.

Valmistaja hehkuttaa kotisivullaan, että Cezeta Type 506 on ideaaliratkaisu kapunkiliikkumisen tarpeisiisi, kiihtyy nopeasti liikenteen seassa ja mikä parasta - on lähes huoltovapaa ja erinomaisen luotettava.

Ajatonta hienoa retrotyyliä

Cezeta Type 506:lle luvataan 75-85 kilometrin käyttösäde ja lisävarusteena hankittavalla lataavalla jarrutuksella varustettuna ajomatka yhdellä latauksella kasvaa jopa sataan kilometriin. Akut ladataan normaalilla sähkövirralla, ja latausaika tyhjästä täyteen on noin 4,5 tuntia.

Pyörät tehdään käsityönä, ja ne muistuttavat ulkoisesti varsin voimakkaasti vanhoja 501- ja 502-malleja. Type 506 on myös suhteellisen halpa käsintehdyksi, ainakin Tsekeissä, missä se maksaa 9450 euroa, ilman veroja. Meillä tietysti radikaalisti enemmän. Täytyy tietysti muistaa, että itse ajaminen on erittäin halpaa ja skootteri on käytännössä huoltovapaa.

Type 506 on varsin erilaisen ja houkuttelevan näköinen laite. Toivottavasti sitä jatkossa saa meilläkin jollain tapaa järjelliseen hintaan. Lisätietoja valmistajan kotisivuilta ja Facebook-sivustolta.

Oheinen uutinen ilmestyi Motouutiset.fi-moottoripyörälehdessä alun perin 19.9.2014.

Cezeta Type 506.