KTM 790 DUKE esiteltiin EICMA:ssa 2017. Se sai seuraajakseen myöhemmin segmenttinsä huipulle nousseen KTM 890 DUKE R:n, "superskalpellin", "Superleikkausveitsen. Vuoden 2021 alussa KTM 790 DUKE päivitettiin KTM 890 DUKE -malliksi, jossa on enemmän tehoa ja kehittyneempi elektroniikka.

Vuoden 2022 KTM 790 DUKE on uusi luku tarinassa: pyörää on kehitetty edelleen, ja se tarjoaa keskikokoisten moottoripyörien luokkaan Kotarin kisa-asennetta.

KTM 790 DUKE täyttää KTM 390 DUKE:n ja KTM 890 DUKE:n välisen aukon. Malli tulee markkinoille 95-hevosvoimaisena, jolloin siitä on mahdollista rekisteröidä myös A2-kortilla ajettava versio. Ensimmäiset moottoripyörät saapuvat jälleenmyyjille kesäkuusta 2022 alkaen.

Moottori on kehitetty vääntömomenttia silmällä pitäen, tarjoamaan helposti ajettavaa tehoa. Alhainen polttoaineenkulutus (vain 4,4 l/100 km) tarjoaa pitkään huolettomia kilometrejä ennen polttoainevalon syttymistä.

Ajettavuudessa on pyritty tarkkaan, urheilulliseen katuajoon ja ajotuntuman pitäisi olla ketterä ja urheilullinen. Pyörässä on WP:n APEX -jousitus sekä edessä, että takana.

KTM 790 DUKE 2022 tehopainosuhteeseen ja varustelutasoon on panostettu paljon.

KTM 790 DUKE:n vakioelektroniikka:

  • - Mutkiin reagoiva luistonesto (MTC)
  • - Kaarreajo-ABS, jossa on SUPERMOTO-asetus
  • - Kolme vakioajotilaa, joiden avulla moottorin tuntumaa ja MTC:n tasoa voidaan säätää
  • - 5-tuumainen TFT-täysvärinäyttö
  • - LED-ajovalot, sekä vilkut

 

Saatavana on myös useita lisävarusteita, kuten Quickshifter+, joka mahdollistaa vaihdot ylös- ja alaspäin ilman kytkintä, moottorijarrutuksen luistonesto (MSR), TRACK-ajoasetus, vakionopeudensäädin, rengaspaineen valvontajärjestelmä (TPMS) ja KTM MY RIDE, jonka avulla voit muodostaa handsfree-yhteyden puhelinta ja musiikkia varten

Pyörässä on myös ajoasetusvalikoima, joista varsinkin RAIN-, STREET- ja SPORT-asetukset tarjoavat kuljettajille helppoutta tehon ja kaasunhallinnan mukauttamisen. Ne takaavat varman ajotuntuman kaikissa tie- ja sääolosuhteissa.

Vuoden 2022 KTM 790 DUKE -malleihin on lisätty kaksi uutta värivaihtoehtoa. Saatavana on perinteinen KTM:n oranssi, sekä upouusina teemoina harmaa ja musta.

Kuljettajille on tarjolla kattava valikoima juuri tähän malliin kehitettyjä KTM PowerParts- ja KTM PowerWear -varusteita, joiden avulla he voivat muokata moottoripyörästä yksilöllisemmän ja nauttia READY TO RACE -suorituskyvystä.