Allen Millyard on rakentanut Millyard Viperinsa jo 2009, mutta esitellyt sen laajemmin yleisölle ja julkaissut videoita siitä Youtube-kanavalleen 2020.

Pyörä on katulaillinen ja Millyard kertoo ajaneensa sillä jo yli 9000 mailia, noin 14 500 kilometriä, ongelmitta.

 

Allen Millyard ja Millyard Viper.

Allen Millyard ja Millyard Viper.

Vuosimallin 1995 Dodge Viper GTS:n V10-moottorin teho on noin 500 hevosvoimaa. Vääntöä ja tehoa on siis tarjolla "riittävästi". Joka tapauksessa niin paljon, että kaasukahvan kanssa saa olla tarkkana, sillä yksi rengas riittää heikosti moottorin voiman siirtämiseksi tiehen.

Pyörän kokonaispaino tankattuna on 630 kilogrammaa (moottorin osuus siitä noin 317 kg), joten Millyard on rakentanut esimerkiksi etuteleskoopin putket itse. Moottori on tietenkin myös osa pyörän kantavaa rakennetta, ja mies toteaa itsekin ylirakentavansa, käyttävänsä varmasti riittävän paksua plootua eri ratkaisuissa.

V10-moottori ja sen pakoputket tuottavat runsaasti lämpöä, joten Millyard joutuu erikoisen ongelman eteen: miten eristää teräksestä valmistetut lämpösuojat, että niistä olisi jotain hyötyäkin? Millyardin ratkaisu on erikoinen, luova ja käsittämättömän toimiva – sekä myös peribrittiläinen.

Allen Millyard ja Millyard Viper Mansaarella.

Allen Millyard ja Millyard Viper Mansaarella.

Jäähdytyksen varmistamiseksi pyörässä on myös kolme jäähdytintä puhaltimineen. Vaihteistoa ei varsinaisesti ole, vaihteita in vain yksi, eikä oikeaa vapaapykälääkään ole olemassa. Sen korvaa ratkaisu, jolla pidetään kytkintä pohjassa mekaanisesti. Välityksiä on helppo muuttaa vaihtamalla takarattaita.

Pyörällä on ylletty parhaimmillaan Elvingtonissa 207 mailin eli noin 313 kilometrin tuntinopeuteen puolella kaasulla. 

Millyard on myös reissannut pyörällä mm. Mansaarella ja ympäri Britanniaa.

Alla kaksi Millyardin videota Millyard Viper -pyörästä.

Ensimmäisellä videolla Millyard kertoo pyörän rakentamisesta ja esittelee siihen kehittämiään ratkaisuja. Videon voit katsoa myös täällä. Kiinnostava osa siitä ovat mm. pyörän jarrut. Ne ovat todella massiiviset.

Millyard Viper 8 l V10 osa 2:

Toisella videollaan Allen Millyard esittelee ne turvatarkastukset, mitä hän yleensä Viperille tekee ennen ajoon lähtöä. Samaten videolla on pätkiä ajamisesta Mansaarella 2012 sekä Elvingtonin kiitoradalta. Viimemainitussa klipissä Allen ajaa Viperilla 189 mailia tunnissa neljäsosakaasulla, mutta sulkee kaasun liian aikaisin ja saa tulokseksi 182 mailia tunnissa. Toisin sanoen, hän hyödynsi vain murto-osaa pyörän kapasiteetistä.

Videon voit katsoa myös täällä.

Aiheesta aiemmin:

Päivän video, Allen Millyard: näin yksisylinterisestä moottoripyörästä tehdään kaksisylinterinen!

Näin hörisee 5 litran V2 ensikäynnistyksellä