Virginialainen ComSonics kehittää tekstailijanpaljastajaa. Se perustuu siihen, että puhelimen käyttämissä taajuuksissa on ero tekstaillessa verrattuna puhelimessa puhumiseen. Näin ollen handsfree-puhelut eivät tulisi noteeratuiksi, mutta tekstiviestin lähetykset kyllä.

Uutisten mukaan laite on miltei vlamis tuotantoon, mutta ratkottavana on vielä juridisia kysymyksiä, jotka on selvitettävä ennen kuin laitetta voidaan käyttää lain vaatimusten mukaisesti.

Ongelmana on esimerkiksi se, miten laite erottaa sen, milloin tekstiviestiä kirjoittaa kuljettaja tai matkustaja. Voiko sitä sen vuoksi käyttää ainoastaan yksin matkustavia autonkuljettajia vastaan? Samoin kun yhä useammassa autossa (ja puhelimessa) on puheohjaus, ja joista osa voi jopa lukea ääneen tekstiviestejä, ja jotka voivat puheohjatusti tehdä ja lähettää tekstiviestejä, näköpiirissä on vakavia ongelmia tämäntyyppisen teknologian puolueettomassa ja oikeudenmukaisessa käytössä.

Motoristien turvallisuusnäkökulmasta täytyy tietysti toivoa, että laitteen ongelmat pystytään ratkaisemaan. Asiasta kertoi ensin Visordown.