Çanakkale 1915 riippusilta ylittää Dardanellien salmen ja sijaitsee Çanakkalen maakunnassa Luoteis-Turkissa. Se on maailman pisin riippusilta, pituudeltaan 4608 metriä. Siltä vihittiin käyttöön virallisesti 18. päivä maaliskuuta 2022 viiden vuoden rakennusurakan jälkeen.

Ilmankos sillan olemassaoloa juhlistettiin myös kovan luokan nopeuskisalla, jossa sillan 2000 metriä pitkää suoraa osaa vilistettiin vauhdilla.

Supersportin viisinkertainen maailmanmestari Kenan Sofuoglu osallistui kilpailuun mekaanisesti ahdetulla Kawasaki H2R:llä, jonka teho on 310 hevosvoimaa. Superbiken maailmanmestari mallia 2021 Toprak Razgatlioglu puolestaan kapusi tuhathevosvoimaisen Ferrari SF90:n ratin taakse.

Mikäpä siinä. Suora rata edessä, eihän siinä tarvitse kuin ajaa? Tosiasiassa videolta näkyy hyvin, millaisia hankaluuksia Sofuoglulla on alkuvaiheessa pitää etupyörä kiinni radassa kiitos Kawan mielettömän väännön ja tehon.

Ferrari ottaa selkeän johdon alkuun, mutta miten hommassa käykään? Pärjääkö 500 000 euron (ei Suomessa ja ilman veroja) Ferrari?

Asiasta kertoi ensin Visordown. Voit katsoa videon myös täällä.