Suomennettuna tuo siis tarkoittaa sitä, että nyt kannattaa ostaa pyörä, jos sellaista pohtii hankkivansa.

– Hintojen korotuspaineet ovat vuoden loppuun mennessä vähintään kymmenen prosentin luokkaa. Kun siihen laskee mukaan verovaikutuksen, kyse on nopeasti 15 prosentista, Patrick Manner pohtii. – Suomessa ei koskaan enää sää prätkiä niin halvalla kuin nyt.

Alalla on yleisiä nousupaineita, mikä on näkynyt esimerkiksi siinä, että mönkijöiden ja moottorikelkkojenkin hinnat ovat jo nousseet hieman.

– Esimerkiksi rahtihinnat ovat nousseet 300 prosenttia viimeisen kahden vuoden aikana. Samoin materiaalikustannukset ovat hurjassa kasvussa. Alumiinin hinta on tuplaantunut vuodessa, samoin monen muun raaka-aineen hinta. Väkisinhän se näkyy lopputuotteiden hinnoissa. Kysymys on vain siitä, milloin kustannusten nousu siirtyy kuluttajahintoihin.

– Venäjän sodankäynti ei sillä tavalla suoranaisesti vaikuta hintoihin, koska Venäjällä ei Ukrainassa ei ole alan alihankintateollisuutta. Se, mitä se taas vaikuttaa lisää polttoaineiden, energian ja raaka-aineiden hinnoitteluun ja yleiseen inflaatiovaikutukseen on eri juttu. Sitä kautta voi tulla kerrannaisvaikutuksia, Manner uskoo.

– Hondalla ei ole paineita sikäli, että tämänvuotiset tilaukset on tehty jo viime vuoden syys-joulukuun puolella, ja hinnat pysyvät tämän vuoden samoina. 

– Ensi vuosi on sitten oma lukunsa, ja se voi olla se kohta, jolloin nostopaineet siirtyvät kuluttajahintoihin.

Manner oli jyväskyläläisen Honda-myyjän Marinen osastolla, miten maahantuojan edustaja kokee alueellisen messutapahtuman?

– Olen täällä Marinen osastolla enemmän henkisenä tukena, mutta on tosi hienoa, että pitkästä aikaa on viikonlopun mittainen kunnollinen prätkätapahtuma. Ja on vielä näin paljon laitteita esillä. Kuluttaja saa laajemman otoksen markkinoilla olevista prätkistä. Hienoohan tää on, Manner kehuu.

Aiheesta aiemmin:

Keski-Suomen mp-näyttelyssä on hieno rakennettujen moottoripyörien kattaus

Keski-Suomen Mp-näyttely rakentuu kovaa vauhtia viikonloppua varten!