Haastattelu tehtiin sunnuntaina iltapäivällä, kun näyttelyn kokonaiskävijämäärä ei vielä ollut tiedossa, mutta lauantaina oli myyty jo 3600 pääsylippua.

– Siihen päälle tulevat vielä näytteilleasettajat ja kerhomme jäsenet. Sunnuntain kävijämäärä on yleensä noin puolet - kaksi kolmasosaa lauantaista, Jari Kielinen kertoo.

– Täytyy olla erittäin tyytyväinen kävijöiden määrään, koska emme yhtään voineet tietää, mitä tuleman pitää. Kävijämäärämme seuraa yleensä melko tarkkaan Helsingin messuja sillä tavalla, että tänne tulee noin 10 % niiden määrästä. Mutta kun tänä vuonna ei Helsingissä ollut messuja, niin emme osanneet arvata. Yritimme sitten paikata asiaa mm. somemarkkinoinnin keinoin. 

Sunnuntaina tuntui olevan tosi hyvin porukkaa paikalla, joten odotamme mielenkiinnolla lopullisia tuloksia. Sujuiko messujen järjestäminen hyvin, vaikka välillä ehtikin olla paussia? Eikös edellisen Keski-Suomen Mp-näyttely (KSMN) järjestetty 2019?

Jyvaskylän Moottoriklubin puheenjohtaja Jari Kielinen piti messutapahtumaa onnistuneena.

Jyvaskylän Moottoriklubin puheenjohtaja Jari Kielinen piti messutapahtumaa onnistuneena.

– Kyllä, pitää paikkansa. 2020 meillä oli jo kaikki valmiina, mutta jouduimme koronan vuoksi perumaan näyttelyn. Onneksi olimme ajoissa matkassa, ettei siitä aiheutunut juurikaan kustannuksia.

Viime vuonnakaan messuja ei järjestetty, joten vähän oli asioita hukassa, ja niitä piti muistella, mutta hyvin saimme messut kasaan. Nämä ovat 29. kerta, joten onhan meillä rutiinia olemassa ja kokenutta porukkaa, jonka varaan luottaa, Kielinen kiittää.

Sadan kerholaisen projekti

Jyväskylän tapahtumaa oli rakentamassa kaikkiaan noin sata henkilöä. He ovat pääasiassa Moottoriklubin jäseniä, mutta mukana on myös kerholaisten ystäviä ja jotain on hankittu myös ostopalveluna, kuten äänentoisto ja videointi.

– Meillä on tapahtuman runko olemassa. Teemme listat, jotka käydään läpi ja etsitään jokaiselle alueelle vastuuhenkilöt. Valmistelut alkavat loppuvuodesta ja ensimmäiset yhteydet näytteilleasettajiin otetaan ennen vuodenvaihdetta. Alkuvuodesta alkaa sitten tiiviimpi palaverointi kerholaisten kanssa.

Erityisesti junioreiden runsas osanotto miellytti Kielista.

Erityisesti junioreiden runsas osanotto miellytti Kielista.

Junioreita runsaasti mukana

– Meillä on moottoripyöriä enemmän näytteillä kuin koskaan aikaisemmin. Erityisesti juniorit ovat olleet tosi innokkaina matkassa, ja supermoto-pyöriä alkoi tulla mukaan niin paljon, että jouduimme vähän laittamaan rajaa, että saimme muitakin malleja mukaan.

Mutta minusta on erittäin hienoa, että junnut ovat lähteneet mukaan. Junioreita on myös käynyt katsomassa näyttelyä todella paljona. sana on kiirinyt, että kaveri on ilmoittanut pyöränsä tänne, ja ovat lähteneet sitten katsomaan niitä. On meillä aiemminkin ollut junnuja ja junnujen pyöriä, muttei koskaan näin paljoa. Olemme pyytäneet ennakkoilmoittautumisia, ja ovat hoitaneet ja asiallisesti ilmoittautuneet, Kielinen kehuu.

Varustekirppis löi itsensä läpi

Messuilla oli varustekirppis ensi kertaa mukana.

– Sen toteuttaminen lähti omasta ideastani, kun olin nähnyt vastaavan toiminnassa Helsingin messuilla. Mietimme porukalla, miten toteuttaa asia. Tämän tilaisuuden juontaja Emppu on ollut mukana Helsingin kirppiksellä, joten päätimme kokeilla. Homma osui hyvin nappiin. Tilaa on ollut sopivasti, ja tavaraa on ollut hyvin myynnissä koko ajan.

Eilen alussa varsinkin myynnissä oli todella hyvää tavaraa, aivan uutta kamaa. Lauantaina aamupäivällä oli jopa kolmekin ihmistä yhtä aikaa ottamassa tavaraa vastaan, ja silti tahtoi tulla jonoa. Jatkamme varmasti kirppishommaa ensi vuonna. Tosin aika muuttuu, ja täytyy ensi vuonna mahdollistaa myös pankkikortilla maksaminen, ajat kun muuttuvat, Kielinen pohtii.

Uutta oli myös stunt-näytös ulkona pysäköintialueella.

– Aiemmin meillä on ollut trial-ajoa, mutta nyt emme onnistuneet järjestämään sitä. Stunt-kuljettajat ovat Äänekoskelta ja Raumalta. Harmi vain, että ajoalue on vähän pieni, se rajoittaa temppujen tekoa. Tosin junnuja oli paljon seuraamassa ajoa, ja kaverit ovat todella taitavia. Pyrimme ensi vuodeksi järjestämään lisää tilaa.

Ensi vuonna entistä vahvemmin matkaan. 'Ja varustekirppis on mukana ilman muuta', totesi Kielinen.

Ensi vuonna entistä vahvemmin matkaan. 'Ja varustekirppis on mukana ilman muuta', totesi Kielinen.

– Toinen hieno juttu oli yhteinen pakettiautoteltta Jyväskylän nuorisopalvelun kanssa. Sinne junnut voivat tulla "katsastuttamaan" mopojaan ja kevareitaan, että ne ovat kevätkunnossa. Kyse ei ollut virallisesta katsastamisesta, vaan kokenut motoristiammattilainen katsoo, että pyörät ovat tieliikennekunnossa ja antaa sitten vinkkejä, mitä niille kannattaa tehdä.

Meillä oli myös mielenkiintoinen paneelikeskustelu lauantaina, jossa oli paikalla moponuorten miittiliidereitä, mopo- tai kevarinuorten vanhempia sekä kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo. Keskustelimme nuorten liikenneturvallisuudesta ja ajokorttilain uudistuksesta sekä ajokortti-iän alentamisesta 17 ikävuoteen.

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli myös se, kun Japsistarat toivat tänne messuille TT-staroja eli Tepi Länsivuoren ja Pertti Korhosen et kumppanit pyörineen paikalle kertomaan ajamisesta. Eilen paikalla vieraili myös Jarno Saarisen leski Soili Karme, ja tänään paikalle tulee Jarnon veli Jari Saarinen, Kielinen päättää.

Aiheesta aiemmin:

Keski-Suomen moottoripyöränäyttely 2022 paita- ja liivikuvat

Motoristit Koulukiusaamista Vastaan aloitti jäsenhankintakampanjan, tavoitteena tuplata jäsenmäärä.

Jyväskylän messujen stuntshow säväytti keliolosuhteista huolimatta

Mp-varusteiden kirpputori suuri menestys messuilla

Hondan Manner: "Nyt kannattaa ostaa prätkä, ne eivät ole koskaan enää näin halpoja Suomessa"

Keski-Suomen mp-näyttelyssä on hieno rakennettujen moottoripyörien kattaus