Vuoden 2022 tammi-helmikuun jakso oli jälleen ennätyksellisen kova Ducatille. Se toimitti asiakkailleen 13 450 moottoripyörää, mikä tarkoitti 5 % kasvua vuoden takaiseen ja 40 % kasvua koronavuoteen 2020 verrattuna.

Saavutus on hyvä, varsinkin kun ottaa huomioon ongelmat komponenttitoimituksissa. Tilanne saattaa jatkua koko kauden, Ducati varoittaa.

– Ducatin tilausportfolio vuosineljänneksen loppuun mennessä on 83 % suurempi kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin. Se kuvaa esittelemämme malliston menestystä asiakkaiden keskuudessa, totesi Ducatin myyntijohtaja Francesco Milicia.

Francesco Milicia.

Francesco Milicia.

Hän myös totesi, että luvut, joihin Ducati ensimmäisen kolmen kuukauden aikana ylsi, tehden samalla uuden ennätyksen, ovat tulosta kovasta kysynnästä tuotteelle, jonka täytyy kamppailla poikkeuksellisten moottoripyörien osien ja puolijohdekomponenttien saatavuusongelmien keskellä.

– Viiveet toimitusketjuissa valitettavasti vaikuttavat kykyymme toimittaa pyöriä aikataulussa ja pyydämme tätä anteeksi asiakkailtamme. Takaamme, että yritys ponnistelee kaikin mahdollisin tavoin pienentääkseen tätä ongelmaa, Milicia lupasi.

Vuoden ensi neljänneksellä Italia oli – kuten yleensäkin – Ducatin päämarkkina-alue. Yritys toimitti sinne kaikkiaan 2544 moottoripyörää (+8%). Kakkosena oli Saksa 1382 pyörällä (+9%).

Ducatin alkuvuosi pähkinänkuoressa.

Ducatin alkuvuosi pähkinänkuoressa.

Kasvu oli vahvaa Ranskassa, jonne Ducati möi 1153 pyörää, kasvua 29 % edellisen vuoden jaksoon verrattuna. Merkki menestyi hyvin myös Englannissa, jossa meni kaupan 860 Ducatia (+46%) ja Brasiliassa 241 pyörää ja +21 %.

Myydyin malli oli Multistrada V4, 2456, kakkosena Monster 1868 ja kolmantena Scrambler 800 tuoteperhe 1557 toimitetulla pyörällä.