Ducati ajattaa pyörällä tällä hetkellä testisarjaa Italian pääkisaradoilla. Oheisella videolla entinen maailmanmestari Alex DeAngelis on V21L-prototyypin puikoissa Vallelungan radalla ja toimii muutenkin sen testiajajana.

Ilmeisesti radalla oli De Angeliksesta hauskaa.

Ilmeisesti radalla oli De Angeliksesta hauskaa.

Sen jälkeen kun Ducatin ensimmäistä sähköpyörän protoa koeajettiin Misanon radalla joulukuussa, valmistajan ensimmäistä sähköpyörän proton kehitystyötä on tehty kovalla vauhdilla kerätyn datan analyysien, teknisen kehitystyön ja loputtomien testien kautta.

De Angelis ajoi FIM Enel MotoE World Cupissa kauden 2019, joten hänellä on ennestään osaamista sähkömoottoripyörällä kisaamisesta. Hän on virallisesti osa Ducatin kehitystiimiä, kuten myös kokenut Michele Pirro.

– Sen jälkeen kun veimme Ducati MotoE:n prototyypin radalle ensi kerran, hankkeen kehitystyö ei ole koskaan laannut hetkeksikään. Tiimin kova työ kantaa hedelmää jatkuvan edistyksen kautta, mikä antaa meille suurta tyydytystä. Vain neljässä kuukaudessa prototyyppimme on kiertänyt jo joitakin Italian pääradoista antaen positiivisia tuloksia. Vielä on paljon tehtävää, mutta suunta on varmasti oikea, totesi Ducatin EMobilityn johtaja Roberto Cané.

Ducatin MotoE:n V21L proto.

Ducatin MotoE:n V21L proto.

Ducatilla on kiire saada pyörä kuntoon, sillä se on kaudesta 2023 alkaen MotoE-luokan sähkömoottoripyörien ainoa toimittaja.

MotoE-hanke onkin Ducatille tärkeä askel siirtymässä sähkömoottoripyörien valmistukseen jossain vaiheessa myös katupyörien puolella.

Videon voit katsoa myös täällä