– Maaliskuussa pidettiin kuukauden harjoitusleiri Belgiassa, missä sää oli poikkeuksellisesti todella hyvä vuoden aikaan nähden ja muutenkin harjoituksien puolesta reissu oli todella onnistunut. Tämän jälkeen meillä oli nopea ”pitstop” Suomessa ja sitten lähdimme vielä Jeren sekä Teemun kanssa Latviaan KTM Nordicin järjestämälle leirille reiluksi viikoksi. Iso muutos on ollut tälle vuodelle, kun pyörämerkki on vaihtunut ja sitä kautta paljon järjestelemistä sekä oppimista, mutta se on mennyt kyllä todella hyvin, kun on saatu paljon apua KTM Nordicilta sekä Motopalvelulta. KTM:n pyörät niin SX-F 450, kun SX-F 250 ovat todella kilpailukykyisiä jo kaupasta haettaessa eikä siten ole tarvinnut tehdä kuin jotain säätöjä jousitukseen sekä pieniä kuskikohtaisia muutoksia, tiimipäällikkö Petteri Silvennoinen kertoi.

Silve Racing -tiimin kokoonpano kasvoi tälle vuodelle myös kahdella uudella kuljettajalla, kun nuoret lupaukset Eliel Lehtinen ja Joona Kukkonen liittyivät joukkoon. Samalla valmennuksellista vetovastuuta lähti ottamaan ex-jääkiekkoilija Jyrki Louhi.

– Uudet nuoret kuskit tuovat hyvää virtaa toimintaan ja täydentävät hyvin kokonaisuutta. Jykä (Jyrki Louhi) on valmentamassa jätkiä ja myös meidän kokeneemmat kuskimme jakavat tietoa harjoittelusta sekä pyörän säädöistä nuoremmille. Pyrin myös kaikessa tekemisessä siihen, että yhdessä tehdään paljon asioista ja, että informaatiota jaetaan laajasti tiimin sisällä pyöristä ja harjoittelusta niin, että kaikilla olisi maksimaaliset mahdollisuudet kehittyä, Silvennoinen jatkoi.

Eliel Lehtisen talven harjoitusohjelmaan on kuulunut jo joulukuun puolesta välistä leiritystä Espanjassa sekä pidempi leiritys Belgiassa, mikä on avannut mahdollisuuden siihen, että hän on ehtinyt avaamaan kilpailukauden jo Belgian- ja Hollannin mestaruussarjoissa.

– Eliel jatkaa kilpailukauttaan maanantaina Oldebroekissa Hollannin mestikassa ja Jere avaa kautensa tosiaan huomenna Aizputessa Latvian mestikassa, mikä toimii hänelle hyvä harjoituskilpailuna kohti Kegumsin EMX Open -kilpailua, joka ajetaan viikon päästä. Teemu (Makkonen) ja Joona (Kukkonen) avaavat kautensa kilpailujen osalta Hyvinkään MX-liigassa toukokuun alussa, Silvennoinen kertoo.

Petteri Silvennoinen.

Petteri Silvennoinen.

Lehtisen ja Haavisto on tarkoitus ajaa kauden aikana myös muita kansainvälisiä kilpailuja tulostason niin salliessa. Lahdessa asuvan Lehtisen tavoitteena on osallistua valikoituihin EMX250-luokan kilpailuihin kauden mittaan ja Haaviston suunnitelmissa on puolestaan ajaa valikoituja MXGP-kilpailuja Latvian EMX Open -kilpailun lisäksi.

– Toiminta on kasvanut tälle vuodelle siten, että se on mahdollistanut laadukkaamman tekemisen hyvien uusien yhteistyökumppaneiden kautta. On pystytty panostamaan kevään leirityksiin sekä pystytään suunnittelemaan realistisesti myös kansainvälisiä kilpailuja meidän kalenteriimme. Kuskit ovat tehneet todella tunnollisesti töitä talven ajan ja myös pyöriä on ehditty testata hyvin. Mikä on tietysti urheilussa aina tärkeää, niin on pystytty myöskin terveenä harjoittelemaan. Jeren osalta huomenna saadaan vähän esimakua siitä, missä tulostaso tällä hetkellä menee, vaikka kyseessä onkin harjoituskilpailu. Luottavaisin mielin odotan huomista kilpailua, Silvennoinen päättää.