Yksi elokuvahistorian legendaarisimmista moottoripyöräkohtauksista on, kun kapteeni Pete "Maverick" (= voidaan kääntää "yksinäiseksi sudeksi" tai "villivasikaksi") Mitchell ajaa Kawasaki Ninja GPZ 900R:llä pitkin kiitorataa laivaston lentotukikohdassa Miramarissa Kaliforniassa 1986 alkuperäisessä Top Gun -elokuvassa.

36 vuotta myöhemmin Maverick palaa, niin ikään Kawasakilla ajaen. Tällä kertaa Tom Cruisen roolihahmon pyöränä on Ninja H2 Carbon “Top Gun: Maverick” -elokuvassa. Ensi-ilta on 26. toukokuuta 2022.

Finnkinon sivuilla kerrotaan tulevasta elokuvasta seuraavaa:

"Yli 30 vuotta laivaston hävittäjälentäjänä palvellut Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) tunnetaan huimapäisenä koelentäjänä, joka yrittää kaikin keinoin välttää aktiiviuran päättävän ylennyksen. Kun Maverick määrätään kouluttamaan Top Gun -kokelaita ainutlaatuiseen erikoistehtävään, hän tapaa luutnantti Bradley “Rooster” Bradshaw’n (Miles Teller), joka on Maverickin edesmenneen ystävän, tutkaupseeri Nick “Goose” Bradshaw’n poika.

Epävarman tulevaisuuden ja menneisyyden haamujen piinaama Maverick joutuu kohtaamaan pahimmat pelkonsa tehtävässä, joka vaatii siihen osallistuvilta lentäjiltä suunnattomia uhrauksia."

Top Gun: Maverickissa Cruisella on allaan Kawasaki Ninja H2.

Top Gun: Maverickissa Cruisella on allaan Kawasaki Ninja H2. Kyyti näyttää maistuvan Jennifer Connellylle.

Jos siis olet Top Gun ja / tai Kawasaki ja / tai Cruise-fani, kannattaa käydä katsomassa elokuva. Alla lisäksi Top Gun: Maverickin traileri. Sen voit katsoa myös täällä.

Kaksi tuntia ja 11 minuuttia kestävän elokuvan taustavoimana toimii legendaarinen Paramount. Ohjaaja on Joseph Kosinski ja pääosissa esiintyvät Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman ja Ed Harris.