Motoristeille on kehitteillä Save MC -niminen älylaitesovellus. Tien päälle jäänyt motoristi voi lähettää sovelluksen kautta avunpyynnön, jonka vastaanottavat lähistöllä olevat avuntarjoajaksi rekisteröityneet henkilöt. Kuka vain pyynnön vastaanottanut voi tarjota motoristille apuaan.

Työkalujen ja varaosien kuljettaminen moottoripyörän takana on usein hankalaa ja vaivalloista, tästä syystä ongelmien sattuessa motoristi on usein avuton.

– Motoristeilla on yleisesti hyvä yhteishenki, ja tien viereen seisahtuneen moottoripyörän luo monesti pysähtyykin muita motoristeja tarjoamaan apuaan. Aina tilanne ei kuitenkaan ole näin ruusuinen ja niihin tapauksiin on nyt tulossa ratkaisu, kertoo projektin vetäjä Jouni Jussila.

Sovellus ilmainen, avunpyyntö maksaa

Helppokäyttöinen Save MC -sovellus julkaistaan sekä Android-, iOS- että Windows -pohjaisille älylaitteille. Sovellus itsessään tulee olemaan ilmainen, mutta avunpyynnön lähettäminen maksaa pienen summan, joka ehkäisee turhien avunpyyntöjen lähettämisen Save MC:n lähettämän tiedotteen mukaan. Avun tarjoajalle sovelluksen käytöstä ei tule kustannuksia. Sovelluksen koeversio on jo testikäytössä ja varsinainen ohjelma on tarkoitus saada julkaistua ennen ajokautta 2015.

Save MC:n kehitys ja julkaisu on tarkoitus rahoittaa joukkorahoituksella Mesenaatti.me -palvelun avulla. Mikäli kampanja saa riittävän rahoituksen, sovellukseen tulee sisältymään myös muita motoristien toivomia lisäominaisuuksia.

– Olen itsekin ollut kaksi kertaa kuluneena kesänä tuntemattomalla seudulla tien poskessa moottoripyöräni oikkuillessa. Näistä omista kokemuksista tämä idea sovellukseenkin on varmaan tullut, Jussila kertoo.

Lisätietoja sovelluksesta löytyy Save MC:n osoitteesta. Katso ohjelmistosta ja palvelusta kertova video alla.

Oheinen uutinen julkaistiin Motouutiset.fi-moottoripyörälehdessä 22.9.2014. SaveMC:n idea oli loistava ainakin toimituksen mielestä. Save MC -sovellus löytyy ainakin Applen App Storesta, mutta se on päivitetty viimeksi kaksi vuotta sitten. Verkkosivusto on lakannut toimimasta, mutta Facebook-sivun löydät täältä. Viimeisin Facebook-päivitys on vuodelta 2018. Tietääkö kukaan Save MC -ohjelmiston tilanteesta mitään? Jos, niin laittakaa tietoa toimitukseen: toimitus (att) motouutiset.fi.