Advriderin mukaan monet yritykset valmistavat lukkiutumattomia jarrujärjestelmiä moottoripyöriin, mutta varsin monet niistä hankkivat sensorinsa komponenttivalmistaja Texas Instrumentsilta (TI). TI on nyt osoittautunut tuotantoketjun pullonkaulaksi.

Se taas kertoo syyksi, ettei se pysty valmistamaan tarvittavaa määrää sensoreita raaka-aineiden puutteen vuoksi.

Ongelma ei ilmeisesti myöskään rajoitu pelkkiin moottoripyörien ABS-järjestelmien komponentteihin, vaan monet teknologia-alan yritykset syyttävät TI:n olevan syypää globaaliin sirupulaan. TI on johtava analogisten sirujen valmistaja, ja sen tuotteet ovat merkittävä osa tuotantoketjussa sellaisille kuin maailman suurin puolijohteiden valmistaja TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company)

Moottoripyöräpuolella komponenttipula saattaa aiheuttaa jopa lukkiutumattomien jarrujen pudottamista pois tuotannosta joistakin malleista, mikä on tietenkin ongelmallista turvallisuussyistä. Senkin vuoksi, että vetoluiston esto saa yleensä datansa samasta yksiköstä. Lisäksi markkinoille, joilla ABS:t ovat pakolliset, kyseisiä malleja ei voine tuoda.

Tilanne heijastelee autopuolen ongelmia, joissa esimerkiksi näyttökomponentteja on jouduttu vaihtamaan aiempaa vaatimattomiin komponenttipulan vuoksi.