Jämsäläisellä oli kahdella endurotestillä hieman ohjelmaa, kun ensimmäisellä hän kaatui mutkassa puuta vasten ja toisella kierroksella hän osui polvella etujarruun, jonka johdosta siitä valui jarrunesteet pois ja hän joutui ajamaan lopun maastokokeen ilman etujarrua. Päivän voittoon ajoi eilisen tapaan Ranskan Zachary Pichon ja Kytösen jälkeen kolmas oli Iso-Britannian Jet Ecthells.

– Tänään virheet endurotesteillä maksoivat liikaa aikaa. Ensimmäisellä pienen kaatumisen jälkeen hävisin yhdeksän sekuntia, mutta sitten toisella pätkän puolessa välissä onnistuin potkaisemaan etujarruun niin, että siitä tuli nesteet pois ja sen jälkeen oli todella hankalaa ajaa loppupätkä ilman sitä. Siinä tuli iso ero kärkeen, kun hävisin 18 sekuntia sillä pätkällä. Kuitenkin ihan positiivinen avaus MM-sarjaan, kun edessä on pitkä kausi ja nyt avauskilpailusta kaksi kakkossijaa. Nyt myös huomasi noiden muiden sarjojen kilpailujen jälkeen, että MM-sarjassa reitit menevät kyllä todella rajuun kuntoon ja säätömuutos, minkä tein pyörään aikaisemmin keväällä toimii nyt hyvin juuri, kun reitti menee haastavammaksi, Kytönen kertoi päivän jälkeen.

Vaikka avauskilpailussa palkintokorokkeen miehitti molempina päivinä sama kolmikko niin, on silti tämän kauden maailmanmestaruustaistelusta odotettavissa todella tiukka vääntö. Sarja jatkuu heti seuraavana viikonloppuna Portugalin Peso da Reguassa, minne Kytönen tiimin kanssa matkustaa huomenna iltapäivällä ja alkaa tiistaista eteenpäin tutustua seuraavan kilpailun maastokokeisiin kävellen. Täydelliset tulokset tästä päivästä löytää täältä.

Tulokset sunnuntai:
1. Zachary Pichon
2. Roni Kytönen +23,47 sec
3. Jed Etchells +24,94 sec

MM-pistetilanne:
1. Zachary Pichon 40 pistettä
2. Roni Kytönen 34 pistettä
3. Jed Etchells 30 pistettä