Silve Racing KTM -tiimi kilpaili ahkerasti viikonloppuna, kun Jere Haavisto ajoi ensin lauantaina Viron mestaruusosakilpailun Karksi-Nuiassa ja sunnuntaina Latvian mestaruussarjan osakilpailun Apessa. Lauantaina Haavisto oli aika-ajossa neljäs ja ensimmäisessä erässä viides, mutta joutui keskeyttämään toisen erän, kun pyörän vaihdepoljin vääntyi käyttökelvottomaksi. Sunnuntaina KTM-kuljettaja oli aika-ajossa neljäs sekä ajoi eräsijat neljä ja viisi.

Sunnuntaina muut tiimin kuljettajat kilpailivat kotimaisen motocrossin avauskilpailussa Hyvinkäällä. Aamu lähti vauhdikkaasti liikkeelle, kun Eliel Lehtinen oli aika-ajossa neljäs ja Teemu Makkonen heti hänen peräänsä viides. Joona Kukkonen oli aika-ajon 17.

Ensimmäisessä kilpailuerässä Makkonen ja Kukkonen kaatuivat lähtöön, minkä jälkeen joutuivat tekemään kovaa nousua porukan takaa. Makkosen nousu riitti sijaan 15., mutta vielä uudelleen kaatunut Kukkonen jäi sijalle 30. Ensimmäisessä erässä tiimin parasta vauhtia piti Eliel Lehtinen, joka saapui ruutulipulle kymmenentenä.

Toisessa erässä lähtöön kaatui puolestaan Lehtinen, joka joutui nyt raivaamaan tietään ylöspäin. Kaksikko Makkonen, Kukkonen oli startin jälkeen peräkkäin sijoilla 15. ja 16. Tiimin uusi tulokas Kukkonen ajoi toisessa erässä todella hienosti ja tuli ruutulipulle sijalla perässään 16. ajanut Makkonen ja 17. takaa nousun tehnyt Lehtinen.

– Nyt on saatu kilpailukausi käyntiin kaikkien kuskien osalta. Kiireinen viikonloppu takana, kun ajettiin tiiminä kolme kilpailua yhtenä viikonloppuna, mutta tuloksellisesti ei vielä parasta tekemistä. Jerellä oli vähän epäonneakin lauantaina, mutta ei ollut myöskään ajollisesti parasta tekemistä.

Sitten Hyvinkäällä taas aamulla aika-ajossa nähtiin, että vauhtia löytyy, mutta erissä oli vielä vähän alkukankeutta mm. starttien kanssa ja myös huolimattomuusvirheitä, mitkä johtivat pieniin kaatumisiin. Nyt on saatu kuitenkin vähän apinaa ravistettua selästä pois ja jokaisella on nyt ainakin kaksi kilpailulähtöä alla, joten tästä suunnataan luottavaisin mielin kohti ensi viikonloppuna ajettavaa Sipoon kilpailu, missä saadaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella kilpailujen merkeissä koko tiimi kasaan, tiimipäällikkö Petteri Silvennoinen kertoi.

Kotimainen motocross kausi jatkuu ensi viikonloppuna Sipoossa ja Silve Racingin kuljettajat asettuvat viivalle sunnuntaina TOP250-luokan kilpailuun.