Tarjolla on hyvin mielenkiintoinen enduron kesäkauden avaus, ja mukana on Suomen ja maailman huippukuljettajia, kuten Enduron maailmanmestarit Eero Remes ja Jari Mattila, samoin kilpailussa on mukana myös eritasoisia harrastajia. Päivä tarjoaa varmasti mielenkiintoista seurattavaa.

Enduro lajina sopii kaikenikäisille junnusta mummoon, kuten kilpailuluokista voi päätellä. Nuorimmat kuljettajat ovat 16-vuotiaita ja vanhimmat yli 60-vuotiaita.

Kilpailukeskuksena toimii Hyvinkään Moottoriurheilukeskus, osoitteessa Hikiäntie 1508, 05900 Hyvinkää. Kilpailukeskus aukeaa lauantaina klo 6.30, katsastus alkaa 7.00 ja kilpailu alkaa klo 8.30 aamupäivällä ajetaan naisten SM-luokka, jossa yhteensä 14-osallistujaa. Iltapäivän SM-luokat sekä V40-luokka starttaavat reitille klo 13:00.

Reitin pituus on noin 50 km, jolla ajetaan kolme erilaista maastokoetta.

Tiimipaikka.

Tiimipaikka.

Maastokokeet:

MK1 HN Rent: Kierroksen ensimmäinen maastokoe ajetaan heti startin jälkeen Erkylän alueella. Katsojille löytyy parkkipaikka maastokokeen lähdöstä (Pohjoinen Kehätie 512), jossa on runsaasti katselupaikkoja.

MK2 Lu-Ko: Toinen maastokoe ajetaan Sahamäen teollisuusalueella (Varastokatu 17). Maastokoe on noin 1,5km pitkä ja lähtö ja maali sijaitsevat lähellä toisiaan, ja lähellä on myös runsaasti katselupaikkoja. Pysäköintitilaa löytyy kadunvarrelta.

MK3 Hyvinkään Kaupunki: Vauhtipuiston alueella. Maastokokeen lähtö on speedway radan ja Hyvinkään ohitustien välisellä metsäsaarekkeella. Pätkän alku kulkee metsässä ja loppuosa motocross radalla, jossa on runsaasti katselupaikkoja

Kisassa ajetaan lisäksi kerhojoukkueiden SM-kilpailu, jossa mukana on myös Hyvinkään Konekerhon joukkue Arto Kallioinen, Jari Mattila & Mika Karma. Joukkueen jäsenet ovat saavuttaneet menestystä kansallisesti ja kansainvälisesti, ja joukkue lähteekin tavoittelemaan hyvää tulosta kotikisoista, vaikka ei aivan kirkkaimpana ennakkosuosikkina reitille lähde.

Tämän vuoden kisaan ennakkosuosikit löytyvät Jämsän, Sipoon ja Salpausselän moottorikerhoista, joista Jämsä on voittanut kolme viimeisintä mestaruutta.

SM-Enduro kilpailuluokat: Naiset, SM E1, SM E2, SM E3, SM U-20, kerhojoukkueet ja kansalliset A1, A2, A3, B1, B2, B3, C16, C21, C40, V40, V50, V60, K.

Kilpailun kumppaneina toimivat HN Rent, Hyvinkään kaupunki, Lu-Ko, MP Racing, Fotoman, Cisco Systems.