– Maanantaina aamusta lähdettiin ajamaan tänne Portugalin puolelle ja illalla saavuttiin tähän kilpailupaikalle. Maanantai ja tiistai huilattiin sekä palauduttiin viime viikonlopun kilpailusta ja keskiviikosta alkaen on kävelty maastokokeita läpi täällä, Roni Kytönen kertoi.

– Portugalissa maastokokeet ovat samantyylisiä, kun aikaisempina vuosina vaikka kilpailupaikka on tällä kertaa eri. Crossi- ja endurotesti ovat vauhdikkaita sekä leveitä, mutta maaperä on viime vuodesta poiketen tällä kertaa kivistä ja lämmin keli on tehnyt maa-aineksesta kuivaa tomua.

– Pätkät ovat tyyliltään samankaltaisia, kun aikaisempina vuosina ja se on sopinut minulle hyvin. Extreme on taas Espanjan tapaan todella hidas, mutta kiven laatu on siinä parempaa silti omaan makuun. Kilpailualue on onneksi aika korkealla ja aukealla alueella, että reitiltä nousevan pölyn pitäisi päästä haihtumaan, mutta eilen testiradalla pöly oli kyllä niin kova, että en itsekään ajanut, kun varmaan viisi-kuusi kierrosta, Kytönen jatkoi.

Sääennuste lupaa Portugaliin viikonlopulle onneksi hieman viileämpää keliä sekä pieniä sadekuuroja, mutta sademäärät ovat tämänhetkisen ennusteen mukaan kuitenkin niin pieniä, että ne eivät vielä paljon reittiä kastele. Tänään Portugalissa on jo vuorossa illalla supertesti ja huomenna ajetaan ensimmäinen kilpailupäivä, mistä on jälleen suomalaisittain odotettavissa tiukka kilpailu, kun MM-pisteissä tällä hetkellä oleva Kytönen lähtee jälleen jahtaamaan voittoa.

– Tänään kilpailu pyörähtää käyntiin supertestillä, mitä en ole vielä käynyt kävelemässä, mutta se on tuossa varikon vieressä ja vähän sivusta katsoin, niin näytti kuitenkin hyvältä. Huomenna lähdetään aamusta asti jahtaamaan kauden avausvoittoa MM-sarjassa, Kytönen päätti.

Viikonlopun livetuloksia voit seurata täältä.