MX TOP250

SML Loukko.com MX-liigan toinen osakilpailu ajettiin Sipoon motocrossradalla. Liigan toisena kisapäivänä oli vuorossa neljä MX TOP250 Open -luokan kilpailua. MXSV-luokassa ajettiin puolestaan kauden ensimmäinen SM-osakilpailu.

MX TOP250 Open A-luokka keräsi mukaan lähes koko maamme kärkikaartin, olihan nyt viimeinen mahdollisuus verrata tositoimissa vauhtiaan kilpakumppaneihin ennen viikon kuluttua Karkkilassa ajettavaa kauden ensimmäistä SM-osakilpailua. Aika-ajossa parhaasta vauhdista vastasi Jere Haavisto kiertämällä ratakierroksen lähes 2 sekuntia muita nopeammin. Toiseksi kiireisin oli MX-liigan avauskilpailun viikkoa aiemmin Hyvinkäällä voittanut Juuso Matikainen ja kolmanneksi nopeimman ajan kellotti kotiradallaan ajanut Kimi Koskinen.

Haavisto hurjana

Ensimmäisessä erässä Jere Haaviston lähtö ei ollut paras mahdollinen, mutta KTM-kuljettaja aloitti heti nousun kohti kärkeä. Kuudennella kierroksella Haavisto ohitti siihen asti johtaneen Juuso Matikaisen ja jatkoi siitä koko ajan tasaisesti pientä eroa tehden erän voittoon. Matikainen ajoi maaliin toisena ja kolmanneksi ajoi Kimi Koskinen.

Toisessa erässä Haaviston startti oli selkeästi parempi kuin ensimmäisessä erässä. Haavisto nousi johtoon, mutta tippui lähes saman tien kahdeksanneksi. Haavisto ei kuitenkaan luovuttanut vaan alkoi kierros kierrokselta raivota kohti kärkeä. Hurja ajo onnistui ja viimeisellä kierroksella Haavisto ohitti lähes koko erän johdossa ajaneen Matikaisen ja otti näin päivän toisenkin erävoiton. Näin Jere Haavisto kuittasi samalla koko kisan voiton. Yhteistuloksissa Juuso Matikainen oli toinen ja kotiyleisön iloksi Kimi Koskinen otti päivän kahdella kolmossijallaan kolmannen sijan myös yhteistuloksissa.

MX TOP250 B-luokassa Atte Tolonen ajoi eräsijat 2 ja 1. Tämä riitti luokan voittoon. Päivän kakkonen oli Miko Matsi ja kolmas Toni Nieminen.

MX TOP250 C-luokassa Eemil Savolainen oli molemmissa erissä toinen ja kuittasi näin päivän ykkössijan. Toisena podiumille nousi Anssi Myllymaa ja kolmossijan miehitti B-luokassa kolmossijan ajaneen kuljettajan täyskaima Toni Nieminen.

MX TOP250 D-luokan kärkinimi oli kahdella erävoitollaan Olli Rekonen. Toiseksi sijoittui Sasu Koivunen ja kolmanneksi Roni Tuukkanen.

Sipilälle täydet pisteet

MXSV-luokassa ajettiin tämän kauden ensimmäinen SM-osakilpailu. SM-pisteistä lähti kamppailemaan kahdeksan kilpailijaparia. Ensimmäinen erä oli Matti Sipilän / Jussi Veräväisen näytöstä lähdöstä maaliin. Sipilän vauhti oli muihin verrattuna aivan omaa luokkaansa. Mikko Jumppanen / Henri Jumppanen ajoivat kakkossijalle ja kolmanneksi ajoivat Iiro Takalo / Johan Grönqvist.

Toisessa erässä ei suurempaa kilpailua kärkisijoista syntynyt. Erä oli järjestykseltään kuin ensimmäisen uusinta. Sipilä ja Veräväinen nousivat nopeasti kärkeen ja menivät menojaan. Mikko ja Henri Jumppanen ajoivat yhtä selvästi erän kakkoseksi ennen kolmantena ruutulipulle tullutta paria Iiro Takalo / Johan Grönqvist. Näin samat kaksikot nousivat myös palkintopallille samassa järjestyksessä.

SML Loukko.com MX-liiga jatkuu 11.-12.6. Vantaalla. Motocrossin SM-sarja käynnistyy puolestaan ensi viikonloppuna Karkkilasta.

Päivän tulokset löydät täältä.