Peetun lauantai

Peetu Juupaluoma ajoi lauantaina kauden parhaaseensa MM-endurossa ollen Junior-luokassa 17. ja Junior1-luokassa kahdeksas.

– Nyt oli Peetulla selvästi parempaa tekemistä. Viimeinen kierros oli parasta, kun rytmi alkoi löytymään. Virheet jäivät vähiin, joten tuloskin oli heti parempi. Huomiseen hyvillä odotuksilla, tiimipäällikkö Harri Leppälaakso kertoi.

– Ihan hyvä päivä. Ajo tuntui hyvältä koko päivän. Ensimmäisellä extremetestillä tein virheen ja kaaduin muuten tuli ilman isoja virheitä. Huomenna yritetään vielä parantaa pari sijaa, Juupaluoma kertoi päivän jälkeen.

Salin A3-luokan voittoon Hyvinkäällä

Hyvinkäällä kauden kolmannessa SM-endurossa Roni Salin ajoi A3-luokan voittoon ja yleiskilpailussa kolmanneksi, kun voiton vei Eero Remes ja toinen oli Eemil Pohjola. Naisten SM-luokassa Viivi Mäkinen ajoi toiseksi ja johtaa sarjaa. Olkapäävammasta kärsivä Niko Puotsaari oli kolmas U20-luokassa ja neljäs A1-luokassa.

– Hyvä päivä. Ensimmäinen kierros tuskailtiin käsien puutumisen kanssa ja oikein kipeätä teki, mutta siitä seuraaville kierroksille hyvä flow päälle sekä ajo kulki ja maistui. Helppo voitto oli oikeastaan luokasta, kun tiesi että vauhtia on, tyytyväinen Roni Salin kertoi.

Viivi Mäkinen lauantaina Hyvinkäällä.

Viivi Mäkinen lauantaina Hyvinkäällä.

Alusta asti ajo kulki hyvin ilman mitään sen suurempia virheitä. Kun pääsin huoltoon johdin myös omaa luokkaani, mutta neljännellä pätkällä siimoja oli katkennut ja mutkat menivät niiltä kohdin pitkiksi. Loppuun tuli myös pieni kaatuminen. Pari viimeistä pätkää tulivat kuitenkin hyvin ja naisten kakkonen. Tästä on hyvä lähteä Oulun viimeiseen naisten SM-kilpailuun, tyytyväinen Mäkinen kertoi.

– Lääkäri sano eilen, että nivelsiteet poikki ja kesäkuussa vasta ajoa. Eilen kuitenkaan ei sattunut paljoa, kun kävin nopeasti koittamassa, niin päätettiin lähteä tänään koittamaan. Hyvillä tuilla ja särkylääkkeillä pystyi ajamaan yllättävän hyvin ja sai tärkeitä pisteitä haettua, Puotsaari kertoi päivän jälkeen.

Juupaluoma jatkoi sunnuntaina vahvoja otteitaan MM-endurossa

Peetun ajoa sunnuntain MM-kisoissa.

Peetun ajoa sunnuntain MM-kisoissa.

Kytönen Motorsportin Peetu Juupaluoma jatkoi hienosti sunnuntaina siitä mihin lauantaina jäi ollen Junior-luokassa 16. ja Junior1-luokassa kymmenes. Husqvarna-kuljettaja jäi niukasti ulos MM-pisteiltä Junior-luokassa, mutta keräsi niitä taas tukun Junior1-luokassa, missä jatkaa nyt neljän kilpailupäivän jälkeen sarjassa sijalla 11.

– Vähän paremminkin olisi voinut mennä. Ensimmäisellä crossilla kaaduin ihan lopussa ja toisella endurotestillä sain toisen kuljettajan kiinni, mikä hidasti aika paljon, kun ajelin pitkän aikaa pölyssä perässä. Positiivista kuitenkin, että vauhti ja tulos paranee pikkuhiljaa, kun saa näitä MM-startteja alle. Nämä ovat kuitenkin aika erilaisia kilpailuja, kun esimerkiksi EM-sarjan kilpailut. Täällä nuo extremetestit ovat oikeasti todella vaikeita, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Juupaluoma kertoi.

– Peetulla tasainen päivä. Tulos parani pykälällä eilisestä koko junnuluokassa. Nämä ovat tärkeitä askeleita. Nyt täytyy vaan tehdä oikeita asioita ennen Italian osakilpailua, tiimipäällikkö Harri Leppälaakso kertoi.

Seuraavaksi Husqvarna-kuljettaja kilpailee tulevana viikonloppuna Karkkilassa motocrossin SM-avauksessa, mutta sitä ennen hän ajaa autolla vielä Suomeen Espanjasta.