Moottoripyörien virittämisessä ja virittämisessä on eroa. Kuuluuko oma pyöräsi siihen kastiin, jossa vain 30 prosentin tehohäviö virityksen jälkeen kertoo onnistumisesta, vai ovatko tehot oikeasti tapissaan? Ja ainahan sitä voi käydä tarkistamassa, ovatko vanhat pollet tallella peruskuntoisessa, mutta arvokkaasti käytössä ikääntyneessä pyörässä.

MotOrg ja Eurobiker järjestävät yhdessä kaikille motoristeille mahdollisuuden tehon mittaukseen tehodynamometrissä. Tilaisuus on maksuton.

Prätkäpaja Oy tuo tilaisuuteen mittauspenkin ja ammattitaitoisen mittaajan. Dyno on malliltaan MJP2100 ja se mittaa tehon ja väännön takarenkaalta. Mitattavalla teholla ei ole ylärajaa, mutta pyörän akseliväli ei saa ylittää 1,90 m, MotOrg kertoo.

Tapahtuma ja tehonmittaus on tarkoitettu kaikille motoristeille, pyörän mallista, tyylistä, kuutioista tai tehoista riippumatta. Penkkiin pääsevät kaikki piikeistä turbo-Busiin.

"Rohkeasti kaikki mukaan, tavoitteenamme on mitata tehot parista sadasta moposta saapumisjärjestyksestä. Siis mopo jonoon, penkkiin, kunnon rykäisy ja tulokset taululle. Luvassa on myös leikkimielinen tehokisa kolmessa eri luokassa," MotOrg kehottaa.

Missä ja milloin: lauantaina 11.6.2022 alkaen klo 10 osoitteessa Antaksentie 4 Vantaa, parkkialueella Eurobikerin ja Biketeamin välisellä alueella. Tilaisuus päättyy kello 16.00.

Luvassa on myös kahvia ja pullaa niin kauan kuin tavaraa riittää.

Yksi asia vielä: koska tapahtuma on todella tiivistahtinen, niin paperitulosteita ei ole luvassa. Kannattaa siis varustautua kännykällä, jotta voi napata kuvan mittaustuloksesta.

Asiasta lisää MotOrgin sivuilla täällä.