Kaupungin toimesta motoristeille tarkoitettuja ilmaisia pysäköintipaikkoja tulee 300 sellaisille 30 olemassaolevalle alueelle, joissa pysäköinti muuten on maksullista.

Kaupungin edustajan mukaan tavoitteena on yksinkertaisesti varmistaa turvalliset ja mukavat pysäköintipaikat motoristeille. Tällä hetkellä he pysäköivät pyöränsä samoihin paikkoihin kuin autot, mutta monesti se tarkoittaa sitä, että ne joudutaan ahtaasti pysäköimään autojen väliin.

Sikäläisten moottoripyöräilijöiden kommentit ovat olleet myönteisiä, koska pyöriä ei silloin tarvitse pysäköidä laittomasti eikä niitä tarvitse tunkea autojen keskelle.

Moottoripyörille tarkoitetut pysäköintialueet merkitään viivoin katukäytävälle ja keltaisin liikennemerkein. Laki ei kuitenkaan estä myös autoiljoita käyttämästä motoristeille tarkoitettua tilaa hyväkseen.

Maksuvapautta jo vuodesta 2005 lähtien

Kaupunki alkoi tarjota erivapautta pysäköintimaksuista moottoripyörille 2005, koska sai paljon valituksia siitä, että pyörien parkkiliput varastettiin tai heitettiin menemään.

Kaupungin pyäsköintiviranomaisilla on rekisterinumeron mukaan toimiva maksujärjestelmä työn alla, mutta käyttöönottopäivä ei ole selvillä. Kaupunki kuitenkin menettää maksuvapautuksen vuoksi 125 000 - 250 000 dollarin pysäköintitulot vuosittain. Tavoitteena on älypuhelimella toimiva sovellus.

Uusien maksuttomien pysäköintialueitten käyttöastetta tullaan seuraamaan tarkasti. Asiasta kertoi Globalnews. Jutun aloituskuva moottoripyörille suunnatusta parkkialueesta Itävallasta.