MX125-luokan ensimmäisessä erässä kärkipaikasta kisasivat Sampo Rainio ja Aaro Menna. Rainiolta rikkoutui kuitenkin pyörä jo kisan alussa, joten Mennalla oli helppo työ ajaa erävoittoon. Erän kakkoseksi sijoittui Eero Peippo. Kolmossijasta käytiin tiukkaa kisaa neljän kuljettajan voimin aina ruutulipulle saakka. Kolmossijan kuittasi lopulta Viljami Kyllönen vajaan puolen sekunnin erolla ennen Arttu Sahlstenia, jolle puolestaan sekunnin hävisi viidenneksi sijoittunut Santeri Oinonen.

Toiseen erään Sampo Rainion pyörä oli saatu kuntoon ja Rainio kiittikin mekaanikkojaan ajamalla selkeään erävoittoon. Rainio johti alkukiihdytystä lukuun ottamatta koko erän. Aaro Menna ajoi maaliin toisena ja se riitti päivän yhteistuloksissa voittoon. Erän kolmas oli Eero Peippo ja se oikeutti yhteistuloksissa päivän kakkoseksi. Erän neljänneksi ja yhteistulosten kolmanneksi sijoittui Viljami Kyllönen.

Rainio voitti MX2-luokan

MX2-luokassa ensimmäisen erän parhaiten ajoivat Kimi Koskinen ja kahdessa luokassa päivän aikana urakoinut Sampo Rainio. Rainio johti neljä kierrosta, kunnes Koskinen puristi ohi, alkoi tehdä eroa Rainioon ja ajoi voittoon, Rainion joutuessa tyytymään kakkossijaan. Paremmin enduropoluilta tutun Roni Kytösen startti ei onnistunut, mutta siitä käynnistyi hurja takaa-ajo, jonka aikana Kytönen nousi lopulta erän kolmanneksi. Tiukan kisan Kytösen kanssa käynyt Mauno Nieminen oli neljäs ja Miro Varjonen viides.

Toisessa erässä mentiin Rainion johdolla pari kierrosta, kunnes kärkeen nousi Koskinen. Koskisen kisa ei kuitenkaan pitkään jatkunut, sillä tekniikka jätti miehen radan varteen. Näin Rainio sai johtopaikkansa takaisin ja piti sen maaliin saakka. Tämä tiesi Rainiolle myös päivän voittoa. Roni Kytönen ei tälläkään kertaa ottanut mitään huippustarttia, mutta nousi kierros kierrokselta kohti kärkeä ja päätyi maaliin toisena.

Kytönen oli myös kokonaiskisan kakkonen. Erän kolmanneksi sijoittui Mauno Nieminen ja se toi hänelle myös päivän podiumin kolmospaikan.

- Voitto tuli, mutta Kimiltä (Koskinen) hajosi toisessa erässä pyörä, enkä tiedä olisinko pystynyt vastaamaan hänen vauhtiinsa, Rainio antoi tunnustusta kilpakumppanilleen.

Haavisto hallitsi MX1-luokkaa

MX1-luokan aika-ajossa Jere Haavisto ajoi selkeästi nopeimman ajan ja otti näin myös ennakkosuosikin viitan harteilleen. Tuo viitta ei Haaviston harteita painanut, vaan KTM-kuljettaja johti ensimmäistä erää startista maaliin. Juuso Matikaisen startti ei onnistunut, mutta vauhti oli kohdallaan. Matikainen ohitti kilpakumppanin toisensa jälkeen ja ajoi ruutulipulle toisena. Kolmossijan vei Viroon Andero Lusbo.

Neljänneksi ajoi enduron kolminkertainen maailmanmestari Eero Remes ja viides oli erän alussa muutaman kierroksen toisena ajanut Pekka Nissinen.

Toisen erän startin hoiti nimiinsä Juuso Matikainen saaden peräänsä Jere Haaviston. Haavisto ei pitkään kakkospaikalla viihtynyt, vaan nousi kärkeen ja kaasutti muilta karkuun. Myös Andero Lusbo ohitti Matikaisen, joka jatkoi kisaa kolmospaikalla. Eero Remes ajoi neljäntenä ja viidentenä maaliin ehti paluun motocrossiin tehnyt Tommi Mäkinen.

Päivän kolme parasta nousivat podiumille järjestyksessä Haavisto, Lusbo ja Matikainen.

- Sain molemmissa erissä hyvän lähdön ja pääsin nopeasti kärkeen. Sain ajettua hyvän ajon ja oli hyvä viikonloppu. Tästä on hyvä jatkaa, myhäili Haavisto.

SML AMOQ SM Motocrossin seuraava osakilpailu ajetaan 18.-19.6. Siilinjärvellä.

Päivän tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Events/1984333

Aiheesta aiemmin:

SM-Motocross: Mäntylä ja Pesonen hallitsivat Karkkilassa lauantaina

Amoqista Motocrossin SM-sarjan pääyhteistyökumppani