Jämsäläinen suoriutui urakasta hienosti ollen päivän yhteistuloksissa toinen, vaikka motocrosskilpailuista on taukoa useampi vuosi. Kytönen oli aamun aika-ajossa kolmanneksi nopein, mutta ei saanut aivan nappikierrosta aikaiseksi. Ensimmäisessä kilpailuerässä Kytönen jäi lähdössä kauas taakse, mutta teki loistavaa nousua erän aikana kaukaa kärjen takaa nousten lopulta kolmanneksi.

Toisen erän lähdössä Honda-kuljettaja onnistui paremmin, mutta jumittui pitkäksi aikaa Kasper Kangasniemen taakse ennen kuin ohitus onnistui. Toisessa erässä ajo sujui kuitenkin hienosti ja hän nousi ruutulipulle toiseksi, kun erän ja päivän voittoon ajoi Sampo Rainio, Kytösen ollessa toinen ja kolmas oli Mauno Nieminen.

– Pitkän aikaa ollut haaveena tulla ajamaan taas joku motocrosskilpailu ja nyt kun se oli mahdollista, niin ilman muuta lähdin mukaan ajamaan. Aika-ajossa ei oikein kierros onnistunut, mutta kolmas sija takasi kuitenkin hyvän lähtöpaikan eriin. Molemmissa erissä otin starttikurvin vähän liiankin varman päälle, kun ei ole crossia hetkeen tullut ajettua, mutta sitten sain ihan hyvin napsittua sijoja ylöspäin.

– Ensimmäisessä erässä kaasukäsi puutui aika pahasti, mutta toisessa erässä oli hyvää menoa. Ohittaminen Kangasniemestä vain kesti liian kauan, niin Sampo pääsi kärjessä jo todella kauas. Hauskaa oli kuitenkin, niin sehän on pääasia. Iso kiitos myös Suomen Hondalle pyörästä, että pääsin osallistumaan kilpailuun. Nyt seuraavaksi huomenna lennän takaisin Italiaan, kun siellä on seuraava Italian mestikka ensi viikonloppuna, tyytyväinen Kytönen kertoi.

Aiheesta aiemmin:

Enduro: Roni Kytönen ylsi loistavaan suoritukseen lauantaina Italiassa

Roni Kytönen jahtaa enduron maailmanmestaruutta ensi kaudella samassa tallissa