Käytettyjen moottoripyörien kysyntä on kasvussa. Kotimaisen, vaihtoautokauppaketju J. Rinta-Joupin verkkosivutilastojen mukaan menneen huhtikuun kävijämäärät moottoripyöräaiheisilla sivuilla lähes kuusinkertaistuivat edellisvuoden huhtikuuhun verrattuna.

Yhtiön myyntitilastoista käy ilmi, että käytettyjen moottoripyörien kappalemääräinen myynti viisinkertaistui alkuvuodesta 2022. Tilastoissa vertailtiin ajanjaksoa 1.1.–30.4.2022 vuoden takaiseen vastaavaan.

"Käytetyt moottoripyörät ovat kaupallisesti erittäin potentiaalinen tuoteryhmä ja siitä syystä olemme panostaneet niiden ostotoimintaan strategisesti oikeaan aikaan, ennen vilkkainta sesonkia. Meillä moottoripyöräkausi alkaa jo edellisen vuoden syksynä, jolloin alamme kasvattaa varastoa seuraavan kesän sesonkimyyntejä varten", toteaa myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni.

Kohonneilla polttoainehinnoilla ei vaikutusta myyntimääriin

Autoliikeketjun käytettyjen moottoripyörien valikoimasta löytyy parhaimmillaan lähes 200 erilaista moottoripyöräyksilöä. Suosituin tuoteryhmä on katupyörät, joista eritoten kyykkymalliset moottoripyörät ovat todella haluttuja. Toiseksi eniten kysyntää kohdistuu matkapyöriin ja kolmanneksi custom-pyöriin.

Ala-Hakunin mukaan kysyntä on aktiivista eri malleille, eivätkä kohonneet polttoainehinnat toistaiseksi ole vaikuttaneet moottoripyörien myyntimääriin.

– Moottoripyörien myyntimäärät ovat jo nyt lähes tuplaantuneet koko viime vuoteen verrattuna, vaikka eletään vasta toukokuun loppupuolta. Kohonneet käyttökustannukset eivät näy tilastoissamme toistaiseksi. Syy tähän voi olla se, että moottoripyöräkausi Suomessa on melko lyhyt, pyörällä ajetaan satunnaisesti ja bensiiniä ajamiseen kuluu rajoitettu määrä. Näin ollen korkea litrahinta ei verota kuluttajan lompakkoa samalla tavalla kuin henkilöautolla päivittäin ajaminen.

Moottoripyörä käy myös vaihdossa

J. Rinta-Joupille moottoripyörät käyvät myös vaihtokaupan välineenä. Esimerkiksi uutta kulkuneuvoa hankkiessa voi tarjota moottoripyörää vaihdossa. Vaihtoehtoisesti moottoripyörän myynti autoliikkeelle onnistuu myös ilman vaihtokauppaa. Myynti on nopeaa ja vaivatonta ja rahat maksetaan tilille nopeasti.

"Ostamme jatkuvasti hyväkuntoisia uusia, sekä vähän ajettuja moottoripyöriä merkistä tai mallista riippumatta. Hinta-arvion laatimiseen tarvitaan vain myyjän yhteystiedot, moottoripyörän perustiedot sekä mittarilukema. Näillä tiedoilla pystytään rakentamaan matalan kynnyksen tarjous tuotteesta, joka ei sitouta asiakasta vielä mihinkään," kertoo Ala-Hakuni.