Yhdysvaltalainen sähkömoottoripyörien valmistaja Brammo etsii lisärahoitusta joukkorahoituskanavien kautta. Nyt ei kyseessä ole kuitenkaan perinteinen crowd-funding, jossa rahoittaja saa tavaraa alennuksella tai kunniamaininnan tai t-paidan. Brammo kaipaa tämän avulla nimenomaan osakepääomaa, eli henkilöitä tai yhteisöjä, jotka sijoittavat rahaa yrityksen omistamiseen ja vastineeksi nämä saavat selviä riihikuivia osakkeita, osuuden yrityksestä ja sen mahdollisesta tuotosta.

Uusilla sähkömottoripyöriä valmistavilla yrityksillä ei tietenkään ole yhtä paksuja kukkaroita kuin perinteisillä valmistajilla kuten BMW tai Honda. Brammo on valinnut joukkorahoituksen hoitajaksi EarlyShares-nimisen yrityksen. Lisätietoja rahoitusmallista yrityksen sivuilta, mutta vasta kun sinut on EarlySharesin toimesta hyväksytty akkreditoiduksi sijoittajaehdokkaaksi.

Brammo myy tällä hetkellä sähköisiä moottoripyöriään melkoisella alennuksella, myös Suomessa.

Juttu asiasta sivuillamme: Hintatietoiselle: Brammo Empulse -sähkömoottoripyörät syysalessa.

Mission Motorcyclesin ongelmien syvyys? 

Mission Motorcycles on Mission Motors -yhtiön spinoff, ja nyttemmin molemmat yhtiöt yhdistetään Mission Electric Companyksi. Yritys laajentaa toimintaansa myös auto- ja merenkulkualoihin. Mission aikoo kuitenkin pysytellä myös moottoripyöräalan valmistajana. Muilla aloilla se keskittyy sähköisiin voimansiirtolinjan komponentteihin, kuten Mission Motors oli tehnyt aiemmin.

Yrityksen pääomistaja ja toimitusjohtaja Mark Seeger on lähettänyt kaikille yrityksen uutiskirjeen tilaajille sekä pyörän tilanneille tiedotteen, jossa kertoo, että Mission R ja R/S -pyörien ensi toimitukset viivästyvät vuoden 2015 toiselle tai kolmannelle vuosineljännekselle.

Lehtiarvioiden mukaan Missionin rahoituspohjan pitäisi olla vakaa, mutta myös suunnitelmat ovat melkoiset. Seeger lohduttaa pyörien ostajia sillä, että aikanaan toimitettavat pyörät ovat teholtaan ja toimintasäteeltään luvattuja paremmat. Uusien pyörien myyminen saattaa kuitenkin olla haastavaa, mikäli vahvasta rahoituspohjasta ei tule konkreettisia näyttöjä. Yleensä tämäntyyppiset kirjeet asiakkaille ovat olleet merkki vakavista ongelmista. Toivottavasti nyt asia on toisin. 

Mission Motorcyclesin Mark Seeger ja Mission-moottoripyörät.