KymiRingin johto kertoi Etelä-Suomen sanomien haastattelussa viime viikolla, että FIM:in tarkastajat olivat alkuviikosta hyväksyneet radan turvallisuusjärjestelyt. Nyt saatiin kuitenkin kylmää kyytiä, kun Lahti Events tiedotti tänään, ettei kisoja voida turvallisuuspuutteiden takia järjestää.

KymiRingin heinäkuinen MotoGP-tapahtuma joudutaan perumaan, koska KymiRingin rata ei viime viikolla läpäissyt kansainvälisen moottoripyöräliitto FIM:n järjestäjäorganisaatiolle Dorna Sportsille suorittamaa tarkastusta. Yleisötapahtumajärjestäjän roolissa toiminut Lahti Events sai asiasta tiedon maanantaina 23.5.2022.

– Olen erittäin pahoillani ja pettynyt niin alueen matkailuyrittäjien kuin lipun ostaneiden puolesta. Lippujen palautuksesta vastaa Lippu.fi, joka lähettää kaikille lipun ostaneille tarkemmat ohjeet sähköpostilla, sanoo Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki.

Lahti Events on tehnyt KymiRingin kanssa MotoGP:sta tapahtumatoiminnan sopimuksen, jossa Lahti Events vastaa yleisöpalveluiden tuotannosta. KymiRing on puolestaan itse ratatoiminnasta ja kilpailusta vastuussa.

Lahti Events on maksanut tapahtuma-alueesta ennakkovuokraa KymiRingille. Lahti Eventsin ja KymiRingin välisen sopimuksen mukaan KymiRing on velvollinen palauttamaan MotoGP-tapahtumaa koskevan osuuden ennakkovuokrasta Lahti Eventsille. Palautuksen aikataulusta sovitaan parhaillaan.

– Lahti Eventsin hallitus tulee käsittelemään asiaa ja tekee tarvittavat päätökset. On kuitenkin tässä tilanteessa jo selvää, että tulemme korvauksia KymiRingiltä myös hakemaan niin ennakkovuokrien kuin muidenkin vahinkojen osalta, Mäki jatkaa.

KymiRingin tapahtumien peruutus koskee ainoastaan heinäkuun MotoGP-osakilpailua, eli yhteistyö Lahti Eventsin ja KymiRingin välillä jatkuu muiden käynnissä olevan tuotantojen osalta normaalisti.

– Tapahtuneen perusteella arvioimme MotoGP:n järjestämisen osalta yhteistyötä Kymiringin kanssa vakavasti uudelleen, sanoo Emilia Mäki.

Tiedotteessa todetaan, että kaikille kesän 2022 kisoihin lipun ostaneille palautetaan lippurahat takaisin. Ohjeet lipun hinnan takaisinmaksuun lähetetään sähköpostilla. Lippujen palautuksesta vastaa Lippu.fi. Lipun ostaneita pyydetään palauttamaan tapahtumaliput viimeistään 31.8.2022.